Omgeving Breda

Bosherstel

Door het planten van bomen in kleine groepjes in open stukken in het bos zorgen we voor verjonging en verbetering van de biodiversiteit.

Bedrag 0 / €15.000

Samen zorgen we ervoor dat de kwaliteit van het bos verbetert

In een groot gedeelte van het bos Ulvenhout-Chaam zijn bomen van dezelfde boomsoort tegelijk geplant. Volgens Olaf, boswachter bij Staatsbosbeheer, zouden we vroeger, om zo efficient mogelijk te werken, in één keer dit gedeelte hebben verjongd. De bomen werden gekapt, het hout werd verwerkt, de grond werd weer glad gemaakt en opnieuw beplant. We weten nu, een heleboel jaren verder, dat dit niet de beste manier voor het bosecosysteem is, je zet hiermee in één keer het hele ecosysteem op nul.

Tegenwoordig wordt er anders naar het bos gekeken, meer boomsgewijs. Door een kleinschalige aanpak wordt het unieke bosklimaat behouden en gaan er geen voedingsstoffen verloren in de bodem.

Door, onder andere, boompjes van andere soorten te planten wordt het bos weer gezonder, biodiverser en gevarieerder.

: 1
: 2
: 3
: 4
: 5
: 6
: 7
: 8
: 9
: 10
: 11
: 1
: 2
: 3
: 4
: 5
: 6
: 7
: 8
: 9
: 10
: 11

Volg het project

Het natuurproject bosherstel in de omgeving Breda kun je hier helemaal volgen. Dit project gaat in november gerealiseerd worden, dat is namelijk de beste tijd om deze bomen te planten.

We vullen de afbeeldingen regelmatig aan tot en met de foto van het eindresultaat!

Ontdek meer projecten

Dit zijn andere natuurprojecten die we ondersteunen. Zodra dit project in de omgeving Breda is gerealiseerd gaan we doneren aan het volgende project. Neem een kijkje!

Partners