Het Hogeland, Groningen

Speelnatuur Maarhuizen

We ontwikkelen het terrein van deze bijzondere, typisch Groningse locatie tot een publieke plek waar jong en oud het wierdenlandschap kunnen beleven.

Bedrag: €22.000

Bedrag 0 / €22.000

Op deze prachtige plek kunnen we samen de Groningse cultuur en natuur beleven

In Noord-Groningen ligt de eeuwenoude wierde Maarhuizen. Een wierde is een kunstmatige heuvel waar mensen een veilige plek zochten bij hoogwater. Op deze wierde staat de monumentale boerderij Enne Jans Heerd. Deze boerderij is jarenlang een bloeiend agrarisch bedrijf geweest, maar de prachtige plek krijgt nu een nieuwe invulling als podium voor cultuur- en natuurbeleving. 

Het terrein om de boerderij heen wordt ontwikkeld tot een publieke plek waar jong en oud het wierdenlandschap kunnen beleven. Er komen nieuwe wandelroutes, een aanlegsteiger voor boten en kano’s en een grote boomgaard. Ook wordt er een plasdrasgebied gecreëerd voor vogels en wordt het grasland meer kruiden- en bloemrijk gemaakt. 

Een ander onderdeel hiervan is het aanleggen van speelnatuur: een uitdagende plek die kinderen prikkelt om vrijuit te kunnen spelen, klimmen, bouwen en genieten in de natuur. Deze speelnatuur wordt onder andere gemaakt van materialen die verzameld worden op het terrein van Maarhuizen, zoals wilgentenen en een omgevallen appelboom. Er komen geheime paadjes en hutten, een waterpomp, een plek om te bouwen met zand en veel bloemen en planten. 

Volg het project

Het natuurproject waarbij we ons samen met Staatsbosbeheer inzetten voor een nieuwe invulling van de wierde Maarhuizen kun je hier helemaal volgen.

We vullen de afbeeldingen regelmatig aan tot en met de foto van het eindresultaat!

Ontdek meer projecten

Dit zijn andere natuurprojecten die we ondersteunen. Zodra dit project gerealiseerd is gaan we doneren aan het volgende project. Neem een kijkje!

Of ga terug naar de overzichtspagina van de natuurprojecten.

Partners