Overnachten in Zeeland

Wil jij gaan overnachten in Zeeland? Kies dan eens voor een Natuurhuisje! Met een Natuurhuisje zal jij kunnen overnachten in Zeeland zoals nooit tevoren, want je zult ver weg van de toeristenmassa en de drukte verblijven, middenin de prachtige natuur. Houd jij van water, dan is Zeeland voor jou de provincie bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden maken het voor veel binnenlandse en buitenlandse vakantiegangers een favoriete bestemming. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in Zeeland in een vakantiehuisje dat uitkijkt over het water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen!

Lees meer over overnachten in Zeeland
Lees meer over:

Overnachten in Zeeland

Wil jij gaan overnachten in Zeeland? Kies dan eens voor een Natuurhuisje! Met een Natuurhuisje zal jij kunnen overnachten in Zeeland zoals nooit tevoren, want je zult ver weg van de toeristenmassa en de drukte verblijven, middenin de prachtige natuur. Houd jij van water, dan is Zeeland voor jou de provincie bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden maken het voor veel binnenlandse en buitenlandse vakantiegangers een favoriete bestemming. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in Zeeland in een vakantiehuisje dat uitkijkt over het water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen!

De provincie Zeeland ligt in het zuidwesten van Nederland en bestaat uit zes verschillende schiereilanden, namelijk; Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren, plus de regio Zeeuws-Vlaanderen, die grenst aan België. Een hoop plekjes om te overnachten in Zeeland dus! Omdat een aantal van deze schiereilanden vroeger geïsoleerd waren, kent elke streek zijn eigen dialect en geschiedenis. Zoals je al vermoedde met al die schiereilanden, speelt het water speelt een grote rol in Zeeland en wordt gezien als de rode draad in de geschiedenis van de provincie. De hele provincie, afgezonderd de duinstreek, ligt onder of op zeeniveau, wat betekent dat Zeeland goed moet worden beschermd tegen het water. Je kunt dan ook door de hele provincie vele dijken en polders vinden, wat samen een groot lappendeken vormt. Door de jaren heen zijn vele kleine eilanden samengegroeid tot grotere schiereilanden, wat Zeeland wat makkelijker begaanbaar heeft gemaakt. Je kunt dus op allerlei plaatsen in Zeeland overnachten!

Natuurhuisje in Zeeland

Om prachtig te overnachten in Zeeland vind je bij Natuurhuisje vakantiehuisjes ver weg van de massa en midden in de natuur. En in zo’n mooie provincie als Zeeland is dit echt geweldig! Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd, waar je heerlijk kunt recreëren en uitrusten. Omdat de natuur en het water nooit ver weg zijn kun jij in alle rust genieten van deze bijzondere provincie en heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in Zeeland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo zit er voor iedereen wel een geschikt Natuurhuisje tussen! In ons aanbod vind je onder andere plekjes zoals tipitenten, safaritenten, bungalows, huisjes aan het water, kleinschalige vakantieparken, vakantieboerderijen en nog veel meer. Allemaal erg uniek dus, en ook nog eens kleinschalig! Het is dus niet te vergelijken met een standaard hotel. Door te overnachten in Zeeland in een Natuurhuisje, beleef je Zeeland op een unieke, authentieke manier!

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft. Als dat niet mooi meegenomen is!

Natuur in Zeeland

Door al het water in Zeeland kun jij je wel voorstellen dat er ontzettend veel flora en fauna te vinden is. Het dierenleven van Zeeland vindt dan ook voornamelijk onder water plaats. Allerlei soorten zeedieren zoals garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen leven in de provincie Zeeland. In de Oosterschelde is het onderwaterleven het interessants, want hier is er een enorme aanvoer van plankton door de stroming, waardoor het leven onder water op sommige plaatsen haast overweldigend is! Het westelijke gedeelte van Zeeland is erg populair onder vissen als de kabeljauw, zeebaars en de dodemansduim, een planktonfilteraar. De vele vissen die in de provincie Zeeland te vinden zijn zie je dan ook echt terug op de menu’s in restaurants! Een vakantie in Zeeland is haast niet compleet zonder een heerlijk visgerecht te hebben geproefd.

Het ontdekken van de Zeeuwse natuur vanuit een vakantiehuisje kan niet alleen per fiets of te voet, maar ook per boot of per paard (en wagen). Fietsen kan bijvoorbeeld uitstekend over de fietsroutes over de deltawerken of in het Nationaal Park de Oosterschelde. Over de Brouwersdam kun je verrukkelijk wandelen! Of je dus liever wat rustiger of actiever Zeeland wilt ontdekken, er zijn genoeg opties. Je kunt er ook nog voor kiezen om Zeeland te verkennen onder begeleiding van een gids, die je met veel liefde en plezier alles zal vertellen over de flora en fauna van de regio.

Activiteiten in Zeeland

Voor een strandvakantie in Nederland is Zeeland natuurlijk dé bestemming, want je wordt hier omringd door stranden en water. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond, in je eentje of met het reisgezelschap. Ook vind je in Zeeland vele hippe strandtenten op de stranden. Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is, wat ook erg leuk is voor jong en oud!

Op enkele stranden is het toegestaan om verschillende watersporten uit te voeren. Ga hier surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal perfect om te gaan surfen, en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden! Eigenlijk hebben alle stranden in Zeeland wel wat unieks. Wat ook niet mag missen tijdens een tripje in Zeeland, is een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Uiteraard leer je hier ook alles over de watersnoodramp van 1953 die Zeeland zo heeft veranderd.