Overnachtingen in de natuur

Tegenwoordig hoef je als je zoekt naar de leukste overnachtingen allang niet meer voor een hotel te kiezen. De keuzes voor originele overnachtingen zijn ontzettend breed. Heb je bijvoorbeeld al wel eens nagedacht over een verblijf in een pipowagen, boomhut of Bed and Breakfast?

Lees meer over overnachten in het groen
Lees meer over:

Overnachtingen

Tegenwoordig hoef je als je zoekt naar de leukste overnachtingen allang niet meer voor een hotel te kiezen. De keuzes voor originele overnachtingen zijn ontzettend breed. Heb je bijvoorbeeld al wel eens nagedacht over een verblijf in een pipowagen, boomhut of Bed and Breakfast?

Welke soorten overnachtingen zijn er?

Ben je echt een natuurmens, dan wil je natuurlijk niets liever dan een huisje midden in het bos. Enkele vakantieverblijven midden in de natuur zijn luxe boomhutten of huisjes van bijvoorbeeld jagers die hun huis verhuren aan toeristen. Huur je een huisje van een local midden in het bos, dan is de kans groot dat je geen buren hebt en dus het hele bos voor jezelf hebt. Dit is ideaal voor de vakantieganger die ervan houdt om in alle rust door de prachtige natuur te wandelen of voor gezinnen met kinderen. Kinderen doen immers niets liever dan de hele dag in de natuur te spelen en boomhutten te bouwen. Overnachten aan zee is ook een leuke manier om de nacht door te brengen. Maak 's avonds een strandwandeling en hoor in de nacht vanuit je bed de zee op de achtergrond.

Wil je meer in contact zijn met de lokale bewoners, dan is een verblijf in een bed and Breakfast misschien wel een interessante optie. Wanneer je overnacht in een Bed and Breakfast overnacht je eigenlijk in het huis van een local. Deze lokale bewoner zal ook aanwezig zijn in het huis zelf en elke ochtend een heerlijk ontbijt voor je maken. Het voordeel van een Bed and Breakfast is dat de local alles weet van de omgeving en jou dus alle plekjes weet je vertellen, waar de ‘gewone’ vakantieganger niets van weet! Ook kent de bewoner veel anderen in het gebied waar jij overnacht, waardoor je misschien wel met echte locals op stap kunt gaan. Naast hotels, boomhutten, Bed and Breakfasts en eigen huisjes zijn er nog veel meer accommodaties te bedenken waarin jij een unieke vakantie kan beleven, zoals op een luxe camping, ook wel een glamping genoemd, een pipowagen of in een heus Frans kasteel.

Hoe kies ik de juiste accommodatie?

Wat voor jou de juiste overnachting is, hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Wil je graag contact hebben met de vriendelijke mensen, dan is een Bed and Breakfast echt iets voor jou! Je woont gedurende je vakantie samen met de lokale bewoners in hun huis die hun huis beschikbaar hebben gesteld voor toeristen. Ook is de plek waar je heen wilt bepalend voor de soort overnachting: wil je graag naar de Zweedse natuur, dan is een vakantiehuisje in het Zweedse bos echt iets voor jou. Een hotel midden in de Zweedse natuur zul je niet vinden, dus dan zul je in een huisje van een bewoner moeten verblijven. Op deze manier vind je snel een overnachting die echt past bij jouw voorkeuren. Wil je toch graag de luxe hebben van een hotel, maar niet verblijven in de drukke steden, ook dan hebben wij de perfecte vakantiehuisjes voor jou. Voor een overnachting zou je dan kunnen kiezen voor een Bed and Breakfast. De bewoners zullen er alles aan doen om jou de vakantie van je leven te geven en jou het gevoel te geven dat je thuis bent in het huis van een ander. Ook de activiteiten zijn een bepalende factor voor het vinden van jouw ideale overnachting. Doe je niets liever dan zwemmen in een meer in the middle of nowhere, dan hebben wij een ruim aanbod aan overnachtingen midden in de natuur met een meer op enkele meters van je slaapkamer. Wil je graag wakker worden met uitzicht over de bergen, dan kun je kiezen voor het thema: in de bergen. Hier zul je veel vakantieverblijven vinden waarin je wakker wordt met kilometers uitzicht over de natuur. Zijn er bepaalde plekken die je graag nog wilt zien, wil je zelf op avontuur in een onbekend gebied of is er een stad waar je al eens bent geweest, maar nu vanuit ander perspectief wilt zien, dan verklein je je keuze aan overnachtingen en heb je een goed overzicht van alle beschikbare overnachtingen. Al deze factoren bepalen hoe jouw ideale verblijf eruit ziet. Hoe meer eisen je hebt, hoe makkelijker het is om het perfecte vakantieverblijf te vinden.

Hoe kies je het perfecte vakantieland?

Europa kent maar liefst 51 unieke landen, dus het is een hele klus om hét perfectie vakantieland te vinden. Weet je bijvoorbeeld dat je in de natuur wilt verblijven, dan blijven er nog steeds ruim 45 landen over. Het is dus een erg moeilijke opgaven op het perfecte vakantieland te vinden. Weet je al wel welk soort vakantiehuisje je wilt, dat maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger: wil je een huisje zonder buren, dus helemaal alleen in de natuur, dan blijven er zo’n zes mogelijkheden over. Uit deze zes mogelijkheden is het eenvoudig om jouw vakantieland te vinden: filter op prijs en de helft valt weg. Filter daarna nog op bijvoorbeeld het uitzicht of faciliteiten in de buurt en je hebt in de kortste keren via enkele filters een vakantiehuisje gevonden dat voldoet aan al jouw eisen.

De keuze voor een leuke overnachting kan soms overweldigend zijn, omdat er veel verschillende mogelijkheden worden aangeboden. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat het beste bij jou past. Ben je op zoek naar een overnachting met een persoonlijk aspect, kan je het beste kiezen voor een Bed and Breakfast. In dit type accommodatie kun je genieten van de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse. Mocht je het prettiger vinden om dicht bij de natuur te zijn, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boomhut of trekkershut. Deze accommodaties staan vaak in de middle of nowhere en worden omringd door de meest prachtige natuur. Wie wil nou niet wakker worden aan een meer in Zweden of in de groene bossen van de Ardennen?

Ook is het natuurlijk belangrijk dat je een overnachting kiest in een land, streek of stad die jou het meeste aanspreekt. Er zijn altijd wel parels die nog ontdekt kunnen worden en het verkennen van een nieuwe omgeving is natuurlijk het leukste om te doen. Zijn er steden die je altijd al hebt willen bezoeken of natuurgebieden waar je graag zou willen wandelen, fietsen of varen? Dit zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan jouw zoektocht naar de perfect overnachting.

De activiteiten die je kan doen in de omgeving van een accommodatie kunnen ook een doorslaggevende factor zijn in de keuze voor de perfect overnachting. Of je nou het liefst toeristische attracties bezoekt, onbekende steden ontdekt of geniet van activiteiten in de natuur, voor iedereen is een passende overnachting te vinden.

Ben jij op zoek naar een leuke accommodatie? Bekijk dan nu alle mogelijkheden voor verschillende soorten overnachtingen!