Lees meer over:

Paasvakantie België

Een heerlijke vakantie beleef je in de paasvakantie! Misschien denk je er niet ieder jaar over na om op vakantie te gaan in de paasvakantie, maar het is echt een heerlijke periode om er even tussenuit te gaan. De paasvakantie, ook wel de lentevakantie genoemd, valt zoals de naam al doet vermoeden tijdens Pasen. Het is een officiële schoolvakantie in België die twee weken duurt in maart of april. Een heerlijke periode om op vakantie te gaan! Wil jij een rustige vakantie beleven tijdens Pasen dit jaar? Ga dan eens voor een Natuurhuisje.

Ontdek de prachtige natuur in eigen land

België beschikt over een afwisselend en verrassend mooi landschap. En dat zo dichtbij huis! Dit land is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers, die kunnen hier echt hun hart ophalen in de groene heuvels en in de uitgestrekte bossen. De Ardennen is hier een goed voorbeeld van. Dit is een regio in het oosten van België waar wij de meerderheid van de natuurhuisjes hebben geselecteerd. Hier vind je nog ware ongerepte natuur waar je helemaal kunt opladen onder het genot van het geluid van de vogels en het stromende water van de rivieren. België beschikt over ontelbaar veel mooie natuurgebieden waar je kunt genieten van de frisse lucht, de fluitende vogels en de fonkelende wateren. Een groot deel van het Belgische landschap bestaat uit bossen, die voornamelijk te vinden zijn in het Franstalige Wallonië. Het Nederlandstalige gedeelte heet Vlaanderen, en ook hier vind je vele bossen en weilanden, maar ook stranden waarop je heerlijk kunt uitwaaien of kunt doen aan de gaafste watersporten.

Ondanks dat België een redelijk klein land is, zijn er nog veel dieren te vinden. De vele bossen bieden een leefgebied voor de vele verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter.

Ga er op uit

Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaar liggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ook persoonlijk lichten zij graag het één en ander toe, want verhuurders kennen de streek natuurlijk op hun duimpje.

De kustlijn van België is niet lang - 66 kilometer - en daarom is het heel geschikt om diverse badplaatsen te gaan verkennen tijdens jouw vakantie. Nieuwpoort, De Haan, Knokke, Blankenberge en Oostende zijn veruit de bekendste badplaatsen van het land. Mogelijke activiteiten tijdens jouw verblijf aan de Belgische kust zijn een bezoek aan het aquarium van SEA Life, het bezichtigen van de diverse havens, wandelen door de duinen, struinen over de lange boulevards met hun winkels en restaurants, een bezoek aan Plopsaland of het bezichtigen van een museum. Bekijk hier de mooiste accommodaties voor tijdens jouw paasvakantie in België!