Vakantiehuizen Bouillon

Bouillon is een bekende streek binnen de Ardennen, vlak aan de grens met Frankrijk in het Zuiden van België. Jaarlijks vinden tal van natuurliefhebbers en wandelaars hier hun weg naar terug, om te genieten van het heerlijke groen en de prachtige wandel-, fiets- en klimroutes. 

Lees meer over vakantiehuizen in Bouillon

51 Natuurhuisjes

Bouillon

Bouillon is een bekende streek binnen de Ardennen, vlak aan de grens met Frankrijk in het Zuiden van België. Jaarlijks vinden tal van natuurliefhebbers en wandelaars hier hun weg naar terug, om te genieten van het heerlijke groen en de prachtige wandel-, fiets- en klimroutes. 

Natuur en bezienswaardigheden

Bouillon staat vooral bekend omwille van de mooie wandel- en fietsroutes die je in het gebied vindt. Ze brengen je namelijk langs tal van prachtige natuurtaferelen, alsook indrukwekkende panorama’s. De Semois die door het gebied kronkelt maakt de omgeving compleet, en herbergt ook enkele zeer mooie plekjes. Zo kan je aan de oever het kasteel van Bouillon gaan bezichtigen. Deze imposante burcht steekt ver boven het landschap uit, en is absoluut een bezoekje waard. 

Enkele kilometers ten noorden van het kasteel, vind je aan het gehucht Botassart Le Tombeau du Géant, ofwel het Graf van de Reus. Deze plek is geklasseerd als buitengewoon erfgoed van Wallonië, en schijnt een van de meest gefotografeerde plekjes van Bouillon te zijn. De plaats dankt zijn naam aan de legende van een Gallische man, die liever wilde sterven dan door de Romeinen gevangengehouden te worden. Hij liet zich van de rots ‘Rocher des Gattes’ gooien, waarna de mensen van Botassart hem nadien begroeven op de top van de heuvel, die door de Semois wordt omringd. 

Enkele kilometers ten zuiden van het kasteel, kom je bij het uitzichtpunt Rocher du Chat in Sainte-Cecile. Deze rots geeft een ongelofelijk uitzicht over de Semois en het woud van Herbeumont. In dit woud vind je bijna 100km wandelroute door een middeleeuws uitziend bos, alsook een prachtig spoorwegviaduct dat de vallei doorkruist. Naast mooie landschappen is de streek van Bouillon, dankzij de Semois, ook zeer populair voor avonturiers. Je kan tal van outdoor activiteiten vinden zoals kayakken en mountainbiken, maar je komt ook meerdere avontuurparken tegen waar je kan genieten van boomparcours, deathrides, grotduiken, klimparcours en meer. 

Accommodatie

De meeste vakantiehuizen uit Bouillon zijn gebouwd in de klassieke Ardeense stijl; gezellig en knus interieur met een ruw, stenen exterieur. Ze bevinden zich daarnaast steevast in of nabij de heerlijk groene omgeving waar Bouillon om gekend is. Na een lange dag wandelen, fietsen of op avontuur gaan, kan je meteen lekker ontspannen. Neem dus snel een kijkje in het aanbod, ongeacht waar je wil overnachten in Bouillon, er zijn zeker accommodaties in de buurt!