Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Coo

In het hart van de Belgische Ardennen vind je onze vakantiehuisjes in Coo, een dorpje in de provincie Luik. Coo ligt in de gemeente Stavelot en is vooral bekend vanwege de Watervallen van Coo. Deze watervallen zijn ontstaan toen in de 18e eeuw een meander werd afgesneden. Bij de watervallen ligt Plopsa Coo, een erg leuk attractiepark om samen met kinderen te bezoeken! Door de ligging in de Ardennen zijn er tal van mogelijke activiteiten te ondernemen. Neem een kijkje in het aanbod, want je vindt ongetwijfeld het perfecte huisje voor jouw reisgezelschap!

Ontdek de prachtige natuurgebieden en bossen

De Ardennen beschikken over glooiende natuur met groene heuvels, bossen, meren en rivieren. Het is dan ook echt een avonturiers- en natuurparadijs hier! Als je hier je vakantie doorbrengt, volg dan een van de vele prachtige wandelroutes naar de mooiste delen van het land. Een wandeling in de Ardennen is een uitstekende manier om even een workout te doen terwijl je ook gewoon van de omgeving kunt genieten. Je zult je vast en zeker het meeste verbonden voelen met de buitenlucht en alle mooie flora en fauna van de Ardennen wanneer je wandelt. De omgeving is hier zo goed voor geschikt! Een populair wandelgebied in de regio is de Hoge Venen, waar je onder andere veenmoerassen, heidevelden, graslanden en bossen kunt zien. Ook de Dam van Gileppe en de Semois Vallei zijn ongelooflijk mooie wandelbestemmingen en fietsbestemmingen.

In de Ardennen liggen negen verschillende natuurparken. Dit zijn het Regionaal Natuurpark van de Ardennen, Natuurpark Haute-Sûre Forêt d’Anlier, Natuurpark Hoge Venen – Eifel, Natuurpark Vallei van de Attert, Natuurpark Viroin Hermeton, Natuurpark Gaume, Natuurpark Our, Natuurpark Haute-Sûre en Natuurpark Twee Ourthes. In de verschillende natuur parken zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor de Ardennen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten.

Leuke activiteiten rondom Coo

De Ardennen staan natuurlijk bekend om de legio outdoor mogelijkheden. Rondom Coo zijn dan ook verschillende bedrijven gevestigd, die allemaal tal van outdoor-activiteiten organiseren. Voorbeelden hiervan zijn wandklimmen, abseilen, boogschieten en speleologie. Coo is het meest bekend van de Watervallen van Coo en van het naastgelegen pretpark Plopsa Coo. Vanuit deze plaats gaat ook een stoeltjeslift richting een hoger gelegen punt, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. De Watervallen van Coo storten zich met veel geweld in de Amblève rivier, waarover je in de Ardennen heerlijk kunt kajakken.

Doe jij het liever wat rustiger aan tijdens je vakantie? Dan is een bezoek aan het centrum van Stavelot wellicht een optie. Het oude stadscentrum is compact en bestaat vooral uit gerestaureerde huizen uit de 18e eeuw. Verder vind je er een sfeervol marktplein en een oude kerk die op de lijst van Belgisch Beschermd Erfgoed staat. Neem plaats op één van de gezellige terrasjes en geniet van een hapje en drankje. Verblijf heerlijk in een vakantiehuisje in Coo en geniet van de prachtige natuur van de Ardennen!