Vakantiehuizen Dinant

Dinant is een stad in de provincie Namen, in het Zuiden van België en aan de rand van de Maas. De omgeving van de Maasvallei kent een zeer rijke geschiedenis; sporen van Neanderthalers werden aangetroffen in de grotten rondom Dinant, en dragen bij tot het bewijs voor de evolutie van de mens. Deze grotten kan je vandaag de dag nog zelf bezoeken. Naast een rijke geschiedenis, heeft Dinant ook een indrukwekkende natuur die jaarlijks talloze toeristen trekt. De beste manier om hier van te genieten, is om lekker dichtbij te blijven, en te overnachten in een vakantiehuisje.

Lees meer over vakantiehuizen in Dinant
Lees meer over:

Vakantiehuizen Dinant

Dinant is een stad in de provincie Namen, in het Zuiden van België en aan de rand van de Maas. De omgeving van de Maasvallei kent een zeer rijke geschiedenis; sporen van Neanderthalers werden aangetroffen in de grotten rondom Dinant, en dragen bij tot het bewijs voor de evolutie van de mens. Deze grotten kan je vandaag de dag nog zelf bezoeken. Naast een rijke geschiedenis, heeft Dinant ook een indrukwekkende natuur die jaarlijks talloze toeristen trekt. De beste manier om hier van te genieten, is om lekker dichtbij te blijven, en te overnachten in een vakantiehuisje.

De huisjes in Dinant hebben een typisch Ardens karakter; gelegen pal in een groene omgeving, met ruwe stenen langs buiten en warme tinten en veel houtwerk langs binnen. Sommigen zijn klein en knus, maar anderen kunnen tientallen mensen herbergen. Dit maakt hen uitermate geschikt om tijdens een ontspannend weekendje met familie en vrienden in te overnachten.

Verken prachtige natuurgebieden

In de omgeving van Dinant is veel natuurschoon te vinden. Naast de vele bossen en riviertjes kent het gebied een prachtig natuurpark, het Natuurpark Viroin-Hermeton. Daarnaast zijn er nog enkele andere natuurgebieden waar je prachtige natuur kunt vinden, namelijk de Bohan-Membre en Lesse et Lomme. In de omgeving van Dinant hoef je je nooit te vervelen, sommige gedeeltes zijn namelijk erg kalkrijk en daardoor zeer rijk aan planten en dieren.

Natuurgebied de Bohan-Membre is gelegen in de gemeente Vresse-sur-Semois. Tussen de twee idyllische dorpen Bohan en Membre midden in de Belgische Ardennen en vlakbij de Franse grens. In het natuurgebied komen verschillende habitattypen voor, namelijk: loofbos, naaldbos, rotswanden langs de rivier en heide. Vooral de rotswandjes langs de rivier de Semois zijn erg interessant voor het waarnemen van waterspreeuw en grote gele kwikstaart. De bossen herbergen naar een bijzondere fauna ook veel verschillende soorten planten als daslook, salomonszegel en groot hoefblad. In de verschillende waterpartijen in het gebied is de vuursalamander trouwens nog waar te nemen!

Het tweede natuurgebied in deze regio is ook zeker de moeite waard. Zeker voor vissers. Het is namelijk het nationaal park Lesse et Lomme. Wanneer je dit gebied wilt bezoeken kun je het beste een vakantiehuisje op Natuurhuisje huren, deze liggen namelijk altijd vlakbij natuurgebieden als dit nationaal park. Dit nationaal park is genoemd naar de rivieren die er door het park lopen: de Lomme en de Lesse. Het gebied is een kalkmassief waar onder andere de grootste uilensoort van Europa nog broedt: de oehoe. Tot slot is er nog het natuurpark Viroin-Hermeton. Ook hier staan vakantiehuisjes van Natuurhuisje in de buurt. Dit gebied wordt voornamelijk gekenmerkt door de grote aantallen orchideeën die er nog in het wild voorkomen. In het voorjaar en de vroege zomer vind je op deze wilde bloemen veel verschillende soorten vlinders, deze hebben werkelijk de mooiste vormen en kleuren en kunnen in andere gebieden nauwelijks worden waargenomen.

De perfecte bestemming voor een actieve vakantie

Doordat Dinant in de Ardennen ligt, is het de perfecte uitvalsbasis om de prachtige natuur van de Ardennen de verkennen. De Ardennen hebben voor ieder wat wils als het op activiteiten aankomt. Wil je de vele fiets- en wandeltochten verkennen, op survival gaan in de bossen of gewoon lekker genieten van de rust in een natuurhuisje met jacuzzi of sauna? Het kan allemaal!

De rivieren in de regio zijn in de zomer een favoriet terrein voor kajakkers. Hoewel deze stromen weinig technische moeilijkheden kennen, zijn ze een recreatieve manier om een groot deel van de regio te doorkruisen. Een kajaktocht is een vaak gekozen familieactiviteit gezien er tal van kajak verhuurders zijn gelegen langs de oevers van de rivieren. Ook wordt er transport door hen voorzien. Het is belangrijk om rekening te houden met de temperaturen wanneer je gaat kajakken. Ga je buiten het hoogseizoen, dan kan het namelijk best wel koud worden op het water, vooral als je nat wordt! Al met al is kajakken één van de populairste activiteiten van de Ardennen, en dit heeft zo zijn redenen. Hele families kunnen tegelijk samen de rivieren op om heerlijk te genieten van het fonkelende water.

Ben je niet zo van de sportiviteit en ga je liever voor een ontspannende dagbesteding? Bezoek dan één van de bekendere plaatsen of maak een uitstapje over de grens richting Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. De Ardeense dorpen en steden bruisen jaarrond. Het is dan ook niet voor niets dat vakantiegangers plaatsen als Durbuy, La Roche-en-Ardenne, Namen, Luik, Malmedy en Houffalize elk jaar veelvuldig weten te vinden. Er worden veel gezellige activiteiten georganiseerd, waar je jezelf kunt mengen tussen de locals en waar je culinair kunt genieten van de lekkerste streekproducten, maar het is ook mogelijk om een oorlogsmuseum, burcht of kasteel te bezoeken.

Een leuke bestemming tijdens elk seizoen

Tijdens de zomermaanden kun je in Dinant genieten van de heerlijke zomerzon. Normaal gesproken komt het kwik in de zomer nauwelijks boven de vijfentwintig graden, maar op heldere zomerdagen kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden Celsius. Op deze dagen is het verstandig om jezelf goed in te smeren, en als je iets actiefs gaat doen, zorg dan zeker voor genoeg water. Op de warmste dagen van het jaar is het voor aan te raden om een rustig plekje in de schaduw op te zoeken in de buurt van een zwembad, rivier of stuwmeer.

De Ardennen tijdens de winter

De Ardennen zijn een van de weinige regio’s in België waar je tijdens de winter kan genieten van een prachtig wit sneeuwlandschap. Er valt in de wintermaanden gemiddeld 50 centimeter sneeuw. Niet alleen telt het de enige skipistes van het land, maar een vakantiehuisje huren is ook een vaak gekozen optie om oud en nieuw door te brengen met familie of vrienden. In deze periode kun je ook de gezelligheid opsnuiven van de verschillende kerstmarkten in Luik, Durbuy, Namen, enzovoort. In de winter kun je optimaal genieten van de gezelligste knusse sferen in de vakantiehuisjes in de Ardennen. Lekker met een kopje thee of koffie voor de open haard met het hele gezin en genieten maar!