Vakantiehuizen Houffalize

In het Waals gewest, tegen Luxemburg, vind je Houffalize, een prachtige stad in de Belgische Ardennen. Deze streek staat bekend als de hoofdstad van het Belgische mountainbiken, maar heeft voor natuurliefhebbers nog vele andere zaken in petto!

Lees meer over vakantiehuizen in Houffalize

338 Natuurhuisjes

In het Waals gewest, tegen Luxemburg, vind je Houffalize, een prachtige stad in de Belgische Ardennen. Deze streek staat bekend als de hoofdstad van het Belgische mountainbiken, maar heeft voor natuurliefhebbers nog vele andere zaken in petto!

Wandelen

Houffalize is een prachtige, bosrijke omgeving met kabbelende beekjes en dichtbegroeide heuvels. Een groot gedeelte van deze omgeving bestaat voornamelijk uit het Natuurpark van de Twee Ourthes, deel van het Schistmassief. Dit park bevat ook prachtige hoogvlaktes van heidevelden, en wandelroutes door loof- en naaldbossen. Het dankt haar naam aan de Oostelijke en Westelijke Ourthes die samenkomen.

Binnen dit natuurpark heb je ook de Ourthevallei, een populaire plek voor wandelaars, en tevens de woonplaats van een uitgebreide fauna zoals dassen en bevers. Het spreekt voor zich dat deze plek voor prachtige wandelingen kan zorgen. Zo is er zelfs het blote-voetenpad, een wandelpad op houten planken, hooi, gras, water en zand. Deze paden zijn ongeveer 3km lang, en passeren verscheidene picknickplekjes waar wandelaars kunnen uitrusten en van de omgeving kunnen genieten. Daarbij zijn er in de omgeving verschillende campings en bivakplaatsen waar je lekker kan kamperen, en ook het aantal B&B’s en gezellige hotelletjes zijn er talrijk.

Watersport

De ourthe in Houffalize biedt een grote waaier aan activiteiten. De meest bekende en populaire is kajakken, waarbij je met een kajak met één of twee personen de rivier afdrijft. Zeker wanneer het mooi weer is, is dit echt een gelukzalige ervaring. Daarnaast nemen vele toeristen een verfrissende duik tijdens de late zomermaanden augustus en september, wanneer het water van de Ourthe opgewarmd is en op sommige plekken boven de 20 graden wordt. Tenslotte is de rivier ook een uitgelezen plek om te vissen op baars, snoekbaars, snoek, karper en meerdere andere vissen. Let er wel op dat je steeds een visvergunning aanvraagt om grote boetes te vermijden!

Mountainbiken

Zoals al vermeld is Houffalize de hoofdstad van het Belgische mountainbiken. De stad is namelijk gelegen in een dal, waardoor het omringd wordt door steile hellingen en vele rotsformaties. In totaal zijn er zes uitgestippelde routes, bestaande uit afwisselende ondergronden, zoals bospaden, rotsen en asfalt, en variërend in lengte en moeilijkheid.

Conclusie

Houffalize doet je op vele plekken denken aan de gezellige dorpjes van in het noorden van Frankrijk. De omgeving nodigt daarnaast uit om tal van activiteiten aan te vatten, waaronder de bovengenoemde maar ook de minder courante zoals rotsklimmen of raften. Eén ding is echter zeker; alle activiteiten worden extra fijn ervaren door een verblijf te kiezen dat zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Een knusse B&B of een pittoresk hotelletje kan vaak ook een ruime keuze aan activiteiten aanwijzen in de lokale omgeving. Kijk dus zeker in het aanbod, en laat je betoveren door de pracht van Houffalize.