Vakantiehuizen Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne is een stad in de provincie Luxemburg, tussen de Lessevallei en de Ourthevallei. Hoewel ze totaal geen bekendheid geniet, is het toch de tweede grootste stad van de provincie Luxemburg, en herbergt het een 17.000 inwoners. 

Lees meer over vakantiehuizen in Marche-en-Famenne

62 Natuurhuisjes

Marche-en-Famenne is een stad in de provincie Luxemburg, tussen de Lessevallei en de Ourthevallei. Hoewel ze totaal geen bekendheid geniet, is het toch de tweede grootste stad van de provincie Luxemburg, en herbergt het een 17.000 inwoners.

Natuur en omgeving

Marche-en-Famenne heeft een enorm rijke geschiedenis in het centrum van de stad. Naast de karakteristieke huisjes vind je er tal van kerkjes en handelspanden die het straatbeeld kleuren, en niet in het minst het museum van de Famenne. Dit museum, gelegen in een prachtig 18de-eeuws huis, laat je kennismaken met het leven en de geschiedenis van Famenne.

Ten noorden van Marche-en-Famenne vind je het kasteel van Deulin in het gelijknamige dorpje, als deelgemeente van Hotton. Het kasteel op zich is al een prachtig zicht, ook de tuin en de omliggende bossen zijn het bezichtigen waard. Er zijn tal van prachtige bloemen en planten te bewonderen, alsook leuke wandel- en fietspaden in de omliggende omgeving. Daarbij komt dat er binnen regelmatig exposities en tentoonstellingen worden georganiseerd, wat een leuk extraatje is aan je uitstap naar deze schilderachtige streek.

Gezien de pracht en praal van de omgeving, is Marche-en-Famenne erg in trek bij fietsers en wandelaars. De streek is rijk aan zo'n 350km fietsroute, die je langs al de mooiste plekjes van de regio brengt. Wandelaars kennen Marche-en-Famenne dan weer omwille van de vallei Fond des Vaulx, een landschap van zo'n 15 hectare dat overloopt van de prachtige natuur. Opmerkelijk zijn vooral de indrukwekkende rotsformaties die de omgeving tekenen, en waaruit ook enkele grotten zijn ontstaan. Tal van prachtige wandelpaden, gaande van makkelijk tot uitdagend, leiden je doorheen het landschap en geven de geheimen van Marche-en-Famenne prijs.

Accommodaties

De huisjes in Marche-en-Famenne zijn net als in de gelijkaardige dorpjes en gehuchten opgebouwd vanuit het karakteristieke Ardense uiterlijk; veel ruwe steen en hout maken het exterieur, maar binnenin stuit je op knus houtwerk, vaak afgewerkt met een gezellige open haard of kachel. Afhankelijk van je reisgezelschap zijn er grote of kleine huisjes, vlakbij of verder weg van het centrum. Ongeacht het doel van je reis, in het aanbod op Natuurhuisje vind je zeker wel wat je zoekt!