Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantiehuizen Redu

Redu is gelegen in de provincie Luxemburg. Het dorp dat maar 500 inwoners telt, is een deelgemeente van Libin en internationaal staat het dorp bekend als boekendorp. Al sinds 1984 zijn er vele boekwinkels in het dorp gevestigd, dit zijn veelal tweedehands boekwinkels en antiquarianten. Op het grondgebied van Redu bevindt zich ook een volgstation van de ESA en in het nabijgelegen dorp Transinne is het Euro Space Center gevestigd.

Ontdek de prachtige natuur in de Ardennen

Eén van de bekendste bosrijke gebieden van België is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. De Ardennen is een prachtige regio in België die zicht uitstrekt over verschillende provincies. De Ardennen beschikken over glooiende natuur met groene heuvels, bossen, meren en rivieren. Het is dan ook echt een avonturiers- en natuurparadijs hier! Je kunt je vast wel voorstellen dat je de mooiste wandelingen en fietstochten kunt maken tijdens een vakantie in de Ardennen.

In de verschillende natuur parken zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor de Ardennen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Er valt genoeg te doen in de omgeving van Redu

Wil je tijdens de vakantie net iets meer van Redu verkennen, dan is fietsen een betere optie. Er is een uitgebreid fietsnetwerk waardoor je makkelijk een bestaande fietstocht kunt maken of er zelf eentje uitstippelen. De uitgestrekte bossen wissel je af met kleine charmante dorpjes waar je even een adempauze kunt nemen en genieten van een lekker streekgerecht of biertje. Misschien snappen andere mensen het niet, maar jij weet dat fietsen écht heel ontspannend is op vakantie. Het is echt niet alleen maar fysieke inspanning, maar ook vooral ontspanning!

Met een lange fietstocht door de prachtige natuur van Antwerpen kun jij lichaam en geest weer even de ruimte geven om helemaal op te laden, want dat is wat de kracht van de natuur met je doet. Je kunt ervoor kiezen een fiets te huren in de Ardennen, want dit kan op vele plaatsen. Natuurlijk kun je ook achterop de auto je eigen fiets meenemen, of zelfs vanuit eigen huis vertrekken op de fiets! Dan wordt het een echte fietsvakantie, waarvoor de Ardennen uitstekend geschikt zijn. Hier bij Natuurhuisje bieden we vakantiehuisjes aan op de mooiste plekjes in Redu.