Vakantiehuizen Spa

Wie aan Spa denkt, denkt waarschijnlijk óf aan Formule 1 óf aan het bekende merk voor mineraalwater. Deze stad in de Ardennen is een beetje van allebei. Al eeuwenlang worden er in Spa flessen mineraalwater gevuld, omdat het bronwater een helende kracht zou bevatten. Het water komt uit drie verschillende bronnen: Reine, Barisart en Marie-Henriette. Het geneeskrachtige water zorgde ervoor dat Spa in de 18e eeuw was uitgegroeid tot een belangrijk Europees kuuroord. Vandaag de dag is het mineraalwater van Spa één van de populairste bronwaters in België.

Lees meer over vakantiehuizen in Spa
Lees meer over:

Vakantiehuizen Spa

Wie aan Spa denkt, denkt waarschijnlijk óf aan Formule 1 óf aan het bekende merk voor mineraalwater. Deze stad in de Ardennen is een beetje van allebei. Al eeuwenlang worden er in Spa flessen mineraalwater gevuld, omdat het bronwater een helende kracht zou bevatten. Het water komt uit drie verschillende bronnen: Reine, Barisart en Marie-Henriette. Het geneeskrachtige water zorgde ervoor dat Spa in de 18e eeuw was uitgegroeid tot een belangrijk Europees kuuroord. Vandaag de dag is het mineraalwater van Spa één van de populairste bronwaters in België.

En dan is er nog Circuit Spa-Francorchamps, op een kwartiertje rijden van het stadscentrum van Spa. Op dit circuit worden al tientallen jaren Formule 1 races gereden. Wil je tijdens jouw verblijf in een vakantiehuisje in Spa niet elke dag doorbrengen in de stad? Dan heb je gelukt, want de prachtige bossen en heuvels van de Ardennen zijn direct binnen handbereik!

Ontdek de prachtige natuurgebieden en bossen

De Ardennen beschikken over glooiende natuur met groene heuvels, bossen, meren en rivieren. Het is dan ook echt een avonturiers- en natuurparadijs hier! Als je hier je vakantie doorbrengt, volg dan een van de vele prachtige wandelroutes naar de mooiste delen van het land. Een wandeling in de Ardennen is een uitstekende manier om even een workout te doen terwijl je ook gewoon van de omgeving kunt genieten. Je zult je vast en zeker het meeste verbonden voelen met de buitenlucht en alle mooie flora en fauna van de Ardennen wanneer je wandelt. De omgeving is hier zo goed voor geschikt! Een populair wandelgebied in de regio is de Hoge Venen, waar je onder andere veenmoerassen, heidevelden, graslanden en bossen kunt zien. Ook de Dam van Gileppe en de Semois Vallei zijn ongelooflijk mooie wandelbestemmingen en fietsbestemmingen.

In de Ardennen liggen negen verschillende natuurparken. Dit zijn het Regionaal Natuurpark van de Ardennen, Natuurpark Haute-Sûre Forêt d’Anlier, Natuurpark Hoge Venen – Eifel, Natuurpark Vallei van de Attert, Natuurpark Viroin Hermeton, Natuurpark Gaume, Natuurpark Our, Natuurpark Haute-Sûre en Natuurpark Twee Ourthes. In de verschillende natuur parken zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor de Ardennen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten.

Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Onderneem de leukste activiteiten

Spa ligt op korte afstand van Natuurpark Hoge Venen - Eifel. Dit natuurgebied verspreid zich deels over Belgisch grondgebied en deels over Duits grondgebied. Het bijna 2500 km² grote park bestaat voornamelijk uit hoogveen, bossen en heidevelden. Te midden van deze natuurlijke pracht kan heerlijk gefietst of gewandeld worden. Spa zelf kent een bruisend centrum met verschillende bezienswaardigheden en vele terrassen, winkels en restaurants. In Spa wordt veel georganiseerd, zoals in juni het meerdaagse Franstalige muziekfestival Francofolies. Het gehele centrum van de stad wordt gedurende deze dagen omgetoverd tot festivalterrein met tientallen eetkraampjes, markten en podia. Plezier gegarandeerd! Een kabelbaan verbindt het centrum van Spa met het bekende kuuroord op de heuvel van Annette-et-Lubin. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bossen, waarin diverse vakantiehuizen liggen.

Het landschap biedt tal van mogelijkheden om outdoor te genieten. Voor een actieve vakantie ben je hier dus op de goede plek. Niet alleen kun je in de Belgische Ardennen mountainbiken, skiën en wandelen, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan buitensportactiviteiten als raften, abseilen, klimmen of survivallen.

Ben jij niet zo van de sportiviteit en ga jij liever voor een ontspannende dagbesteding? Bezoek dan één van de bekendere steden of typische Ardennen-dorpen of maak een uitstapje over de grens richting Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. De Ardeense dorpen en steden bruisen jaarrond. Het is dan ook niet voor niets dat vakantiegangers plaatsen als Durbuy, La Roche-en-Ardenne, Namen, Luik, Malmedy en Houffalize elk jaar veelvuldig weten te vinden. Er worden veel gezellige activiteiten georganiseerd, waar je jezelf kunt mengen tussen de locals en waar je culinair kunt genieten van de lekkerste streekproducten, maar het is ook mogelijk om een oorlogsmuseum, burcht of kasteel te bezoeken. Kortom, er is volop te doen tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in de Belgische Ardennen!

Een leuke bestemming tijdens elk seizoen

Spa is het hele jaar door een fijne bestemming. In de zomer kun je genieten van de heerlijke zomerzon. Normaal gesproken komt het kwik in de zomermaanden nauwelijks boven de vijfentwintig graden, maar op heldere zomerdagen kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden Celsius. Op deze dagen is het verstandig om jezelf goed in te smeren, en als je iets actiefs gaat doen, zorg dan zeker voor genoeg water. Op de warmste dagen van het jaar is het voor aan te raden om een rustig plekje in de schaduw op te zoeken in de buurt van een zwembad, rivier of stuwmeer.

De Ardennen zijn een van de weinige regio’s in België waar je tijdens de winter kan genieten van een prachtig wit sneeuwlandschap. Er valt in de wintermaanden gemiddeld 50 centimeter sneeuw. Niet alleen telt het de enige skipistes van het land, maar een vakantiehuisje huren is ook een vaak gekozen optie om oud en nieuw door te brengen met familie of vrienden. In deze periode kun je ook de gezelligheid opsnuiven van de verschillende kerstmarkten in Luik, Durbuy, Namen, enzovoort. In de winter kun je optimaal genieten van de gezelligste knusse sferen in de vakantiehuisjes in Spa. Lekker met een kopje thee of koffie voor de open haard met het hele gezin en genieten maar!