Vakantiehuizen Vielsalm

Vielsalm is een gemeente in Luxemburg, pal tussen Malmedy en Houffalize en gelegen aan de Salm rivier en het meer van Les Doyards. Door de verschillende wateren is het vooral zeer populair in de zomermaanden, maar tijdens de rest van het jaar trekt de indrukwekkende natuur ook vele toeristen. 

Lees meer over vakantiehuizen in Vielsalm

410 Natuurhuisjes

Vielsalm is een gemeente in Luxemburg, pal tussen Malmedy en Houffalize en gelegen aan de Salm rivier en het meer van Les Doyards. Door de verschillende wateren is het vooral zeer populair in de zomermaanden, maar tijdens de rest van het jaar trekt de indrukwekkende natuur ook vele toeristen.

Natuur

De bekendste natuurlijke trekpleister van Vielsalm is ongetwijfeld het Meer van Les Doyards. Dit meer wordt omringd door een wandel- en fietspad van ongeveer 2 kilometer, en wordt vooral in de zomermaanden enorm druk door de vele toeristen die aan de oever komen liggen; zwemmen is namelijk verboden. Daarnaast genieten toeristen ook snel in het paviljoentje dat op het meer gebouwd is. Heerlijk om op te lunchen! Tenslotte is het meer ook populair bij vissers, die vooral hopen een karper aan de haak te slaan.

Het meer terzijde, biedt Vielsalm nog tal van andere wandelroutes die je tot diep in de Ardeense wildernis brengen, en vaak vertrekken vanuit één van de omliggende gehuchten, zoals Goronne en Farnières. De omgeving is hier heuvelachtig en wildbegroeid, wat maakt dat de wandelingen ook enorm uitdagend, en vooral heel mooi zijn. Rondom Vielsalm zijn er ook tal van oude burchten, ruïnes en kastelen te zien welke het landschap een Middeleeuws karakter geven, en je wandeling of fietstocht net dat ietsje aantrekkelijker maken.

Om meer te leren over de lokale fauna en flora, is er bij het centrum voor toerisme van Vielsalm een wandelroute gemaakt, genaamd La Nature en Questions. Dit pad, voornamelijk leuk voor kinderen, is een pad van een zevental kilometer door het groen van Vielsalm. Hierbij krijg je allerlei leuke vragen over de fauna en flora, en kom je meteen terecht in de heerlijke natuur. Ideaal om tijdens de zomer te doen, de natuur is namelijk oogverblindend mooi.

Naast de zomermaanden, vind je in de omgeving van Vielsalm tijdens de winter ook veel toeristen. Ten westen van Vielsalm ligt namelijk de Baraque de Fraiture, de populairste skibestemming van België. Hoewel skiën in België absoluut niet kan evenaren aan Frankrijk, Italië of Zwitserland, komen velen hier toch een keertje naartoe om dit te ervaren, of om voor de eerste keer op de latten te staan. Hierbij komt dat de Baraque de Fraiture ook in de zomermaanden prachtige wandelroutes biedt, welke steeds garant staan voor indrukwekkende panorama’s.

Accommodatie

De accommodatie binnen Vielsalm is veelal tradioneel en karakteristiek. Je vindt er zelden moderne villa’s, maar eerder charmante boerderijen en hoeves, alsook gezellige chalets of cabins. Het grootste voordeel hier is dat je vrijwel steeds te midden van het groen zit; de natuur ligt letterlijk aan je deur. Ideaal dus voor een gezellige natuurvakantie, al dan niet met het hele gezin, maar ook koppels komen graag een weekendje op bezoek in Vielsalm!