Quinta's in Portugal

Vakantiehuisjes weg van de massa, midden in de natuur.

Lees meer over quinta's
Lees meer over:

Quinta Portugal

Een ‘Quinta’ is de meest authentieke vorm van accommodatie die je maar kunt vinden in Portugal! Een quinta is een landelijk gelegen accommodatie, vaak in de vorm van een landhuis, vakantieboerderij, appartement, vakantiehuisje of vakantievilla. Het is een erg unieke manier van vakantie vieren in Portugal, en een verblijf in een quinta is vaak veel persoonlijker en gezelliger dan in een grootschalig hotel. De natuur in Portugal is nog ongerept en je treft er verschillende landschappen aan; van kliffen en stranden tot ruige bergen en verlaten natuurparken.

Ontdek de mooie natuur

Men denkt al snel dat de natuur van Portugal gelijk is aan dat van Spanje, dit is echter niet zo. Het Noorden van Portugal is bergachtig met daaromheen vrij vochtige en groene gebieden. Hier vind je vooral bomen zoals kastanjes, eiken, berken en pijnbomen. Het midden van Portugal is minder bergachtig en ook minder vochtig en groen dan het Noorden. In het Zuiden is het vooral wat droog en subtropisch.

Op het vaste land zijn er vooral herten, geiten, konijnen, hazen en wilde zwijnen te vinden. Maar vooral in de zee rondom Portugal komen veel diersoorten voor en hier zijn zelfs zeeschildpadden te spotten, maar ook dolfijnen en walvissen. Door de ligging in Zuid-Europa, is Portugal een belangrijk onderdeel in de grote vogeltrek in het voorjaar en het najaar. Het ideale moment om vanuit je vakantiehuisje de natuur in te gaan en vogels te spotten. Portugal telt slechts één nationaal park, maar deze mag niet op je lijst ontbreken als je verblijft in Portugal.

Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 700km2 en bevindt zich in het Noordwesten van het land. In dit gebied vind je bergen, schilderachtige dorpjes, bossen en watervallen. De omgeving is niet alleen geschikt voor wandelaars, maar ook voor klimmers en fietsers. Met een beetje geluk spot je groot wild zoals reeën, herten of zwijnen. En mocht je een wandeling met een ‘wolvengids’ plannen, dan zal je ook de Iberische wolf te zien krijgen!

De leukste activiteiten

Door de lange kustlijn van maar liefst 832 kilometer, is het strand nooit ver weg tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Portugal. Naast de grotere, druk bezochte stranden, zijn er ook kleine rustige strandjes te vinden tussen de kliffen. Naast zonnebaden en uitrusten, is Portugal ook een populaire bestemming om te surfen. Er wordt ook wel beweerd dat je in Portugal bijna het hele jaar kunt surfen, dus dat kan bijna niet misgaan. In het noorden van Portugal kun je ook heerlijk suppen of kajakken over de Minho-rivier of met een mountainbike het fietspad langs de rivier volgen.

Portugal barst van de monumenten waarvan velen op UNESCO ’s werelderfgoed lijst staan. Je zult versteld staan van de Portugese architectuur die je zult zien waarin maritieme elementen en symbolen uit de ontdekkingsreizen zijn opgenomen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Palácio Nacional da Pena, een bijzonder paleis uit de 19e eeuw. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste quintas door heel Portugal middenin de natuur!