Safaritent

Vind jij het opzetten van een tent een ramp en rijd je liever niet met een caravan achter de auto? Dan is een verblijf in een safaritent echt iets voor jou! Deze luxe en comfortabele tenten staan al helemaal klaar voor gebruik en hoeven niet vooraf door jou opgebouwd te worden.

Lees meer over safaritenten

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent

Wil jij graag een echte unieke vakantie beleven die jij nog jarenlang aan je familie en collega’s kan navertellen, probeer dan eens een overnachting in een echte safaritent! Wanneer je kiest voor een verblijf in een safaritent beleef jij hoe kamperen echt is bedoelt. Net zoals je overal een tent kan aantreffen, vind je tegenwoordig ook steeds meer campings die een aantal safaritenten aanbieden voor toeristen. Een vakantie in een safaritent is gegarandeerd een avontuurlijke vakantie midden in de natuur. Doe de voorkant van je safaritent open en zie het groene landschap, de bomen en de heuvels vanuit de woonkamer voor je tent opdoemen.

Waarom zou je kiezen voor een safaritent?

Safaritenten beschikken over verschillende slaapkamers en hebben ook bijna altijd een eigen toilet en douche. In sommige gevallen heeft een safaritent zelf nog airconditioning, een vaatwasser en een uitgebreide keuken. Zo heb je voor een kleinere prijs toch alle luxe van een vakantiehuisje. Een safaritent heeft genoeg ruimte om met je hele gezin in te verblijven en dus kan je echt quality time met de hele familie beleven.

Verken de prachtige natuur

Tijdens je vakantie in een safaritent bevind je je natuurlijk al midden in de prachtige natuur. Toch is het extra leuk om nog eens extra op ontdekkingsreis te gaan tijdens jouw vakantie en te genieten van alle natuurgebieden die er in de omgeving te vinden zijn.

In België zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor dit land. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten en zoogdieren zoeken in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen in de Ardennen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Ook Nederland is een heerlijke bestemming voor een vakantie. Een bijkomend voordeel is dan de flora en fauna hier ook aardig indrukwekkend is. Er zijn ontzettend veel plantensoorten en diersoorten waar je naar op zoek kunt gaan tijdens je korte vakantie. Een prachtig fenomeen in het Nederlandse dierenrijk is de hertenbronst op de Veluwe. Dit houdt in dat in september en oktober de herten op zoek gaan naar een nieuwe partner met behulp van lokroepen. Voor vogelspotters is Nederland ook een paradijs. Je kunt prachtige soorten spotten in bijvoorbeeld het Nationaal Park de Lauwersmeer, of op een van de Waddeneilanden. Op de Waddeneilanden kun je zelfs met een beetje geluk zeehondjes spotten!

Of geniet van de heuvelachtige natuur in Duitsland, zo vind je bijvoorbeeld in Sauerland in Duitsland het Arnsberg Forest, waar je werkelijk alle kanten op kunt! Je kunt er onder andere sporten, wandelen en genieten van donkere grotten en heldere beekjes. Ook kun je er onder andere lopen door de Westfaalse boszee en kom je overal opvallende rotsen tegen. Uiteraard kun je hier ook genieten van allerlei dieren en planten.

Activiteiten tijdens jouw vakantie

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur, ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt of ga uitwaaien op het strand. Veel natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je midweek weg kunt bewandelen of fietsen.

Houd je van vogels spotten, dan kun je opzoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten. Vergeet je camera en je verrekijker niet en trek erop uit met een handig boekje om te zien welke vogels je die dag allemaal hebt gespot. Met een beetje geluk kom je ook nog wilde zwijnen of herten tegen. En wist je dat er tegenwoordig steeds meer vossen in de vrije natuur rondlopen? Prachtige beesten om eens op de foto te zetten of om gewoon een keer in het echt te hebben gezien.

Ligt het huisje aan een meer dan kun je een bootje huren en gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, heb je altijd nog de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit. In de natuurhuisjes zelf kun je vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving.

Het Europese weer

In Europa is het weer natuurlijk overal anders. Zo kan het bijvoorbeeld zeer aangenaam zijn met een temperatuur van 25 graden en volop zon in Kroatië, terwijl het in België 18 graden is en regent. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In België spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid- of Oost-Europa, waar meestal gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. Wil je in de zomer genieten van een heerlijke zonvakantie? Kies dan voor een land als Italië, Kroatië, Zuid-Spanje, Portugal of Griekenland. In sommige gebieden kun je ook prima overwinteren. Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië.