Tiny house België

In België vind je veel verschillende soorten vakantieverblijven. De keuze kan soms door het grote aanbod erg overweldigend zijn. Je hebt om een prettig verblijf te kunnen hebben niet altijd veel nodig. Dit idee sluit perfect aan bij de beweging die is ontstaan rondom Tiny Houses.

Lees meer over tiny house België

28 Natuurhuisjes

Tiny house België

In België vind je veel verschillende soorten vakantieverblijven. De keuze kan soms door het grote aanbod erg overweldigend zijn. Je hebt om een prettig verblijf te kunnen hebben niet altijd veel nodig. Dit idee sluit perfect aan bij de beweging die is ontstaan rondom Tiny Houses.

Een verblijf in een Tiny House is zeer origineel en dus een goed idee voor iedereen die wel eens iets aparts wilt tijdens de vakantie! Zoals je de naam al doet vermoeden, is de ruimte beperkt in een Tiny House en daardoor is de ruimte erg knus en gezellig. Dit maakt dit type accommodatie erg geschikt voor solo reizigers, koppels of kleine gezinnen. Over het algemeen is een Tiny House geschikt voor 2 tot 4 personen. De voorzieningen in een Tiny House vind je meestal allemaal in één ruimte. Hierbij zijn de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer op een handige manier ingedeeld in de Tiny House, zodat het verblijf wel comfortabel is. Je zult ook zien dat er in vele Tiny Houses wordt gewerkt met hoogteverschillen om de ruimte optimaal te benutten.

Een groot voordeel van een Tiny House is dat je door de kleine oppervlakte snel geneigd bent erop uit te gaan om de prachtige natuur te ontdekken. Het merendeel van de Tiny Houses staan namelijk op prachtige plekken in de natuur. Vooral de selectie van Natuurhuisje! Vaak is de voortuin dan een prachtig weiland of een mooi bos. Voor wandel- en fietsliefhebbers is een verblijf in een Tiny House dus een ware droom. Wanneer je wakker wordt kun je gelijk uit bed rollen om te gaan genieten van de ochtendzon!

Natuur en activiteiten in België

Aangezien een Tiny House zo klein is, wil je er natuurlijk graag op uit overdag. België kent een afwisselend landschap. Het land is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Denk bijvoorbeeld eens aan een verblijf in een tiny house in de Ardennen of in de Eifel! Je kunt hier uren wandelen zonder iets of iemand tegen te komen. Zo kun je echt genieten van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden.

Ruim 20% van het Belgische landschap bestaat uit bossen, welke voornamelijk te vinden zijn in Wallonië. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond. Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaar liggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ook persoonlijk lichten zij graag het één en ander toe, want verhuurders kennen de streek natuurlijk op hun duimpje.