Tiny house Veluwe

Tiny house Veluwe

Lees meer over Tiny house Veluwe
Lees meer over:

Tiny house Veluwe

De Veluwe is een overwegend beboste streek in de Nederlandse provincie Gelderland. Met haar ongeveer 90.000 hectare aan bossen, heiden, poelen, meren en stromen is het een ongelofelijk mooie streek voor natuurliefhebbers. Je vindt er onder andere naald- en loofbossen, welke natuurlijk heerlijk zijn om door te wandelen, maar ook landbouwgebied met de nodige velden en akkers. Hoewel vele mensen de voorkeur blijven geven aan de oude getrouwe verblijven zoals hotels of campings, verkiezen steeds meer mensen om buiten hun comfortzone te treden. De beste manier om dit te doen zonder te moeten inboeten aan de luxe en comfort die je gewend bent, is met een tiny house. Deze kleine huisjes, amper groter dan een gemiddeld tuinhuisje, zijn vaak enorm inventief ingericht waardoor je amper merkt dat je je op slechts een tiental vierkante meters bevindt! De gezelligheid die je ervaart binnenshuis, en de prachtige natuur buitenshuis, maken van je uitstap een gegarandeerd succes!

Veluwe Vakantieland

De Veluwe is zoals reeds gezegd een enorme broeihaard aan groen en gras. Je komt er tal van natuurparken tegen die elk hun eigen verhaal te vertellen hebben en ontelbare redenen voor een bezoekje hebben! Beginnend bij het gebied De Hoge Veluwe, een prachtig domein van zo’n 5.400 hectare, bestaande uit naald- en loofbossen, heidegebied en landbouwgrond. Bovendien ademt de streek iets Afrikaans uit door de zandverstuivingen die de omgeving op een woestijn doen lijken. Let op, dit is ook het enige park in Nederland waar je, ter bescherming van het gebied, een entreebewijs dient aan te kopen.

Een tweede nationaal park dat je gezien moet hebben, is natuurlijk Nationaal Park Veluwezoom. Dit gebied van een 5.000 tal hectare bestaat uit gelijkaardige flora als De Hoge Veluwe, en bevat tig kilometers aan wandel- en fietspaden tussen de bomen en bossen. Je komt hier douglassparren, tamme kastanjes, beuken en eiken tegen, waardoor je zeker in de herfst kan genieten van heerlijke bosgeuren.

Fietsers en mountainbikers zoeken naast bovenstaande domeinen ook graag het Rozendaalsche veld op, ook wel bekend als de Velperhei. Dit gebied bevat meer heuvels wat het een uitdagende plek maakt om door te rijden. Wandelaars kunnen hier uiteraard ook van genieten dankzij de mooie heiden. Vlakbij dit domein vind je Signaal Imbosch, het hoogste punt van de Veluwe, waar je tevens verschillende monumenten aan de tweede wereldoorlog mag verwachten.

Tenslotte vinden dierenliefhebbers zeker ook hun gading door de aanwezigheid van de Nederlandse Big Five in de natuur van de Veluwe, namelijk het edelhert, het wild zwijn, de ree, de vos en de Schotse hooglander. Niet alleen volwassenen maar vooral kinderen kunnen echt genieten van het zicht van wilde dieren die door het landschap lopen.

Accommodatie

Zoals al aangegeven, zijn tiny houses de ideale manier voor voorzichtige reizigers die hun horizonten willen verbreden. Alle comfort van een hotel op een fractie van de oppervlakte. Dit in combinatie met de rijke natuur die je in de Veluwe zal treffen, maakt dat je een uitstapje tegemoet gaat dat je niet snel zal vergeten!