Trekkershut België

Ga op pad en ontdek vanuit een trekkershut het mooie België. In een trekkershut verblijven, is een leuke, originele manier van overnachten, waarbij je in een knus huisje dichtbij de natuur bent. Bij natuur in België zal je al gauw aan de Ardennen denken. Dit natuurgebied dat al zo’n 300 tot 390 miljoen jaar oud is (!) brengt je met 11.200 km2 eindeloos veel opties om te wandelen, fietsen of actievere activiteiten te ondernemen, zoals kayakken, survivallen of moutainbiken. De uitgestrekte bossen op een glooiend landschap van heuvels biedt daarnaast huis aan heel wat wilde dieren. Zo zouden de zwarte ooievaar, wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en zelfs de wilde kat er leven. De Ardennen is een prachtig en populair gebied bij natuurliefhebbers.

Lees meer over Trekkershut België
Lees meer over:

Trekkershut België

Ga op pad en ontdek vanuit een trekkershut het mooie België. In een trekkershut verblijven, is een leuke, originele manier van overnachten, waarbij je in een knus huisje dichtbij de natuur bent. Op verschillende locaties door heel België is het mogelijk om een vakantiehuisje te boeken en om vanaf daar het land van onze zuiderburen te ontdekken.

Een trekkershut is klein, maar fijn. Je kunt er daarom in veel gevallen maar terecht met een beperkt aantal personen. Hoewel een trekkershut er van buiten soms wat eenvoudig uitziet, beschikt deze vaak wel over veel comfort en verschillende voorzieningen. Zo vind je er bijvoorbeeld comfortabele bedden voor een goede nachtrust. De mate van luxe verschilt echter per trekkershut; van een eenvoudig hutje op de hei tot een luxe design hut op een landgoed. Eigenlijk is een trekkershut een vorm van glamping: kamperen met de nodige portie luxe. Je kunt dus genieten van het buitenleven en de natuur om je heen, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van het kamperen en met de nodige comfort en luxe.

Ontdek de prachtige natuur in eigen land

In België vind je een grote diversiteit aan natuurlandschappen. In het westen van België vinden we bijvoorbeeld de prachtige duinen die het land beschermen tegen de Noordzee. Verder naar het oosten zijn er eerst nog wat meer vlakke landschappen, maar in het oosten van België domineren heuvelachtige bosgebieden, zoals de Ardennen. Dit is een echt natuur- en avonturiersparadijs! Vanwege de verschillende landschappen zijn er in België veel verschillende soorten dieren en planten te vinden. Je kunt vanuit een vakantiehuis aan de kust de plevieren over het huisje heen zien vliegen, in de Ardennen zult u eerder zwarte spechten horen roffelen. Elk gebied in België wordt gekenmerkt door haar unieke flora en fauna!

Ondanks dat België een redelijk klein land is, zijn er nog veel dieren te vinden. De vele bossen bieden een leefgebied voor de vele verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees.

Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. Je kunt tijdens de vakantie dus ook vogels gaan spotten! Een populair wandelgebied in de regio is de Hoge Venen, waar je onder andere veenmoerassen, heidevelden, graslanden en bossen kunt zien. Ook de Dam van Gileppe en de Semois Vallei zijn ongelooflijk mooie wandelbestemmingen en fietsbestemmingen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Activiteiten vanuit een trekkershut?

Een trekkershut als accommodatie is eigenlijk ontstaan uit het concept van rondtrekkende mensen door heel Europa. Vele wandelaars houden er jaarlijks van om lange wandelingen te maken door heel Europa, waarbij ze natuurlijk wel goed moeten kunnen overnachten. Speciaal voor hen zijn er trekkershutten opgezet! Trekkershutten waren en zijn nog steeds dus écht bedoeld voor rondtrekkende mensen, en dan vooral mensen te voet, maar ook mensen op pad met een lange fietstocht verblijven in trekkershutten. Ga jij dus binnenkort een wandeling maken door heel België? Dan zou je echt eens in verschillende trekkershutten van Natuurhuisje moeten verblijven! Want als je de hele dag bezig bent met wandelen of fietsen, dan is het wel zo nodig om s ’avonds optimaal te kunnen uitrusten.

Maar ook als je niet zo bent van het wandelen en fietsen op vakantie, kun je prima in trekkershutten verblijven. Het is dan fijn om gewoon een langere tijd in één trekkershut te blijven, zonder ergens heen te hoeven of iets te moeten doen. In een trekkershut kun je je gewoon helemaal focussen op het genieten van de natuur en de rust om je heen, zonder dat iemand je stoort. Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om een kleine wandeling te gaan maken in de prachtige omgeving.

De Grotten van Han zijn een populaire trekpleister voor jong en oud. Dinant en Namen staan naast voor de natuur ook bekend om hun grotten, Abdijen en Citadels. Terwijl je in de Hoge Venen, een natuurreservaat, via wandel- en vlonderpaden de natuur kunt verkennen. Met veengebieden, maar ook heide, bossen en weiden is dit een prachtig groen gebied om te zien voor natuurliefhebbers. Tijdens een vakantie in België kun je vanuit een trekkershut heel wat kanten op. Hoewel het land in het voorjaar, zomer en deel van het najaar ideaal is voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of outdoor sporten zoals survivallen, kayakken of mountainbiken, kun je er in sommige gebieden in het oosten van het land in de winter ook goed skiën en langlaufen!

Bereid je voor op het weer

In België kun je het hele jaar door heerlijk vertoeven in een van onze natuurhuisjes. Er is geen beste reisperiode, dit is namelijk afhankelijk van je reisdoel en je verwachtingen. Het is wel altijd een goed idee om van te voren te weten wat voor weer het wordt, zodat je weet wat je kan verwachten tijdens je vakantie. In het voorjaar begint de natuur in België op te leven. De bomen krijgen bladeren, de vogels gaan weer zingen en bloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is dus een ideale periode om de prachtige natuur in België eens goed waar te nemen. Maar ook de zomer, herfst en winter zijn geschikt om op vakantie te gaan in eigen land! In de herfst zijn de temperaturen vaak nog aangenaam en je kunt genieten van de veranderingen die plaatsvinden in de natuur.

In de zomer kun je genieten van de heerlijke zomerzon. Normaal gesproken komt het kwik in de zomermaanden nauwelijks boven de vijfentwintig graden, maar op heldere zomerdagen kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden Celsius. Op deze dagen is het verstandig om jezelf goed in te smeren, en als je iets actiefs gaat doen, zorg dan zeker voor genoeg water.