Trekkershut Nederland

Trekkershut Nederland

Lees meer over Trekkershut Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Trekkershut Nederland

Voor een onvergetelijke vakantie in Nederland kun je terecht in vele soorten accommodaties. Als je op zoek bent naar iets bijzonders, dan kun je kiezen voor een trekkershut. Een trekkershut is door zijn vaak simpele inrichting en geschiktheid voor een beperkt aantal personen bijzonder ideaal voor wandelaars of fietsers die op vakantie zijn of op doorreis zijn. Het is kamperen zonder je eigen tent of caravan mee te hoeven nemen. Doordat het een houten hut betreft en het in de meeste gevallen klein is, vind je er vaak wel een simpel en klein kookstelletje, maar vind je de sanitaire voorzieningen vaak buiten de hut en kan het zijn dat deze gedeeld dienen te worden.

Ga de natuur in

Aangezien een trekkershut zo klein is, wil je er natuurlijk graag op uit overdag. In Nederland kun je alle kanten op! Houd je van natuur? Denk dan eens aan een trekkershut vlakbij een Nationaal Park, zoals de Loonse en Drunense Duinen of de Biesbosch. Bij deze laatste waan je je in een waterrijk gebied waar flora en fauna rijkelijk leven. Denk bijvoorbeeld aan talloze soorten vogels, met name vogels die een voorkeur hebben voor water. Planten zoals de spindotter en de driekantige bies zijn exemplaren die je hier kunt vinden. Met een beetje geluk zie je hier ook bevers, die sinds 1988 weer zijn geherintroduceerd in dit gebied. Je kunt hiervoor zelfs een speciale fluister-bevertocht doen!

Een ander prachtig natuurgebied is de Utrechtse Heuvelrug. Zoals je al vermoedt ligt dit natuurpark in de provincie Utrecht. Hier vind je vele soorten landschappen, voornamelijk bestaande uit bossen en heiden. Maar ook vind je hier veenlandschappen en akkerlandschappen. Je kunt hier je hart ophalen in de natuur en verschillende vogels spotten. Zo leven hier vogels als de kuifmees, de goudhaan en de kruisbek. Ook spechten leven hier, voornamelijk in de loofbossen. Je hoeft niet eens in een Nationaal Park te zijn om in Nederland prachtige natuur mee te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het strand gaan van bijvoorbeeld Scheveningen, Zandvoort of Zeeland.

Onderneem de leukste activiteiten

Je wilt eropuit gaan om het gebied te leren kennen. Wandelen of fietsen zijn dan ook populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen.

Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in de natuurparken in Nederland. Op deze pagina vind je trekkershutten verspreid over heel Nederland!