Vakantie Bulgarije

Bulgarije is een groot land in Oost-Europa, gelegen tussen Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Qua natuur is er een enorme diversiteit, gaande van wilde naaldbossen, enorme bergkammen, groene valleien en vooral een gigantisch netwerk van onontdekte grotten. 

Lees meer over vakantie Bulgarije

Vakantie Bulgarije

Bulgarije is een groot land in Oost-Europa, gelegen tussen Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Qua natuur is er een enorme diversiteit, gaande van wilde naaldbossen, enorme bergkammen, groene valleien en vooral een gigantisch netwerk van onontdekte grotten. 

Gebergtes

Bulgarije heeft een zeer rijkelijk berglandschap, ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers. Het Balkangebergte, ook de Balkan genoemd, is hiervan één van de bekendste. Het gebied is rijk aan schuilhutten voor wandelaars, wat maakt dat je zelfs meerdere dagen onderweg kan zijn. Veel toeristen kiezen daarom voor een tweedaagse wandeltocht. Naast onvergetelijke landschappen bestaande uit machtige rotsformaties, diepe bossen en kristalheldere riviertjes, is de Balkan ook rijk aan fauna zoals bruine beren, geiten, herten, zwijnen, wolven en nog veel meer. 

Een ander gebergte in Bulgarije is het Rilagebergte ten zuiden van de hoofdstad Sofia, en maakt deel uit van het Rila Nationaal Park. Dit gebergte bevat het hoogste punt van Bulgarije, de Moesala. Het Rilagebergte dankt haar naam door de vele meren die zich in de hoogvlaktes bevinden. Rila komt namelijk van Roula, wat ‘veel water’ betekent. Een derde natuurlijke trekpleister is het Rodopegebergte, bekend van haar ontelbare kloven, grotten en rivieren. Ook dit gebergte maakt deel uit van een nationaal park, nameljk het Nationaal Park Rodopegebergte. In totaal telt het vijftien natuurreservaten, waaronder sommigen zelfs op de lijst van Unesco staan. 

Waterpret

Bulgarije heeft naast prachtige berglandschappen ook tal van waterbronnen en rivieren die te bewonderen zijn. De bekendste hiervan is de Donau, welke helemaal van in het Zwarte Woud in Duitsland tot aan de Zwarte Zee stroomt, en welke zelfs voor een deel de grens met Roemenië markeert. Een bekende zijrivier van de Donau is de Iskar, welke de langste rivier is die enkel in Bulgarije stroomt. Omwille van de talrijke soorten vis die in deze rivier zwemmen, is ze een populaire trekpleister voor vissers. Naast vis komen er ook verschillende soorten reptielen en amfibieën in voor, zoals hagedissen, schildpadden en salamanders.

Een ander populair oord voor natuurliefhebbers zijn de Krushuna watervallen. Deze watervallen hebben wat weg van de Plitvic Meren uit Kroatië, en bevinden zich diep in het Krushuna National Park. Het is mogelijk om in de warme wateren rond de waterval te zwemmen; volgens de legendes zou het je zelfs jonger maken! Tenslotte heb je in Bulgarije ook de Zwarte zee, de meest populaire trekpleister van Bulgarije. Langs de hele kustlijn vind je gezellige vissersdorpen, bergdorpjes, prachtige natuurgebieden en zelfs ongerepte stranden om heerlijk uit te rusten. 

Accommodatie

Bulgarije is vooral een populair vakantieoord voor groepen. De accommodaties zijn veelal hierop voorzien, al zijn er zeker ook mogelijkheden voor koppels. Leuk is vooral de traditionele stijl die vaak perfect in ere wordt gehouden, en je echt het gevoel geeft dat je deel van de Bulgaarse wereld en geschiedenis bent. Neem zeker een kijkje in het aanbod, Bulgarije is namelijk echt een bezoekje waard!