Vakantie Zeeland

Ben jij gek op het water en ben je op zoek naar een rustige vakantie dichtbij huis? Dan is de Nederlandse provincie Zeeland voor jou de bestemming bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden in Zeeland maken het voor veel mensen een top vakantiebestemming, waar je alle kanten op kunt. Huur bijvoorbeeld eens een Natuurhuisje dat uitkijkt over het Zeeuwse water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen! Waar je dan ook voor kiest qua accommodatie, een fijne vakantie in Zeeland zal je gegarandeerd beleven!

Lees meer over Vakantie Zeeland
Lees meer over:

Vakantie Zeeland

Ben jij gek op het water en ben je op zoek naar een rustige vakantie dichtbij huis? Dan is de Nederlandse provincie Zeeland voor jou de bestemming bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden in Zeeland maken het voor veel mensen een top vakantiebestemming, waar je alle kanten op kunt. Huur bijvoorbeeld eens een Natuurhuisje dat uitkijkt over het Zeeuwse water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen! Waar je dan ook voor kiest qua accommodatie, een fijne vakantie in Zeeland zal je gegarandeerd beleven!

Zeeland bestaat uit verschillende schiereilanden, dit zijn; Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren, plus de regio Zeeuws-Vlaanderen, die grenst aan België. Omdat een sommige van deze schiereilanden vroeger geïsoleerd waren, kent elke streek zijn eigen dialect, wat erg apart en leuk is om te horen. Water speelt een grote rol in Zeeland en wordt gezien als de rode draad in de geschiedenis van de provincie. De gehele provincie Zeeland, afgezonderd de duinstreek, ligt onder of op zeeniveau. De natuur in Zeeland kan gezien worden als een lappendeken, bestaande uit dijken en polders. De geografie van de provincie is de laatste jaren erg getransformeerd. Veel kleine eilanden in Zeeland zijn nu samengegroeid tot grotere schiereilanden. Ook zijn er bewoonde gebieden die nu onder water staan, bijvoorbeeld het Verdronken Land van Zuid-Beveland en het Verdronken Land van Saeftinghe.

De fauna van Zeeland vind je voornamelijk onder water. De vele waterpartijen, waaronder de Grevelingen en de Oosterschelde, zijn de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. In de Grevelingen leven vooral dieren die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen. In de Oosterschelde is het onderwaterleven dan weer een stuk interessanter. Dit komt door een enorme aanvoer van plankton door de stroming, hierdoor is het leven onder water op sommige plaatsen overweldigend. Het westelijke gedeelte van Zeeland, dat het dichtst bij de Noordzee ligt, is erg in trek bij vissen zoals kabeljauw, zeebaars en de dodemansduim, een planktonfilteraar. Het zeeleven van in Zeeland zie je, zoals je wel kunt vermoeden, erg terug op de menukaarten in de restaurants. Een lekker Zeeuws visje mag echt niet missen op vakantie!

De provincie Zeeland staat internationaal bekend om zijn Deltawerken. Deze deltawerken zijn vanaf 1960 uitgevoerd als gevolg van de watersnoodramp in 1953. Door het plaatsen van de deltawerken is Zeeland minder geïsoleerd en kun je de provincie makkelijker bereiken, wat fijn is voor bezoekers. De deltawerken van Zeeland zijn op vakantie zeker een bezoek waard. De deltawerken gelegen in een mooie omgeving omringd door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

Een Natuurhuisje in Zeeland

In Zeeland staan onze huisjes weg van de toeristenmassa en midden in de Zeeuwse natuur. Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd. Omdat de natuur en het water nooit ver weg zijn kun jij in alle rust genieten van deze bijzondere provincie en heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand. Wat dacht je van een accommodatie als een B&B, een safaritent, een bungalow, een tipitent of een yurt tijdens een vakantie in Zeeland? Je kunt deze unieke accommodaties allemaal vinden bij Natuurhuisje!

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Zeeland. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Activiteiten op vakantie in Zeeland

Zeeland is een uiterst geschikte provincie voor een strandbezoek of strandvakantie in Nederland. Je kunt er dan ook eindeloos uitwaaien in de duinen of op het strand, met de hond of met de kinderen bijvoorbeeld. Uitrusten kan je doen in één van de vele hippe strandpaviljoens. Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie duidelijke categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zeehulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden! Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is! Op enkele stranden is het toegestaan om, vooral in de zomer, verschillende watersporten uit te voeren. Ga hier surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden!

Interesse in iets leerzaams met het gehele gezin? Bezoek dan eens Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap maken tot wat het is. Dit themapark is erg leuk om met de hele familie te bezoeken, maar ook zonder kinderen is het heel interessant. Je kunt hier werkelijk alles leren over de watersnoodramp van 1953, en het is zeker een must wanneer je de deltawerken bezoekt. Wil je liever iets avontuurlijks en actiefs ondernemen tijdens je vakantie in Zeeland? Ga dan eens voor een mountainbiketocht door één van de boswachterijen, een snorkel- of duikexcursie in de Zeeuwse wateren, maak een kanotocht over het water of huur een boot en ga op de Noordzee vissen. Langs de kust van de Noordzee kun je zelfs zeehonden en bruinvissen spotten!