Vakantie Zweden

Als natuurliefhebber moet Zweden wel op jouw lijstje staan als vakantiebestemming. In de ongerepte natuur kun je heerlijk de rust opzoeken en samen met de duizenden meren en de oneindige bossen zorgt dit ervoor dat jij een onvergetelijk verblijf zult hebben in je vakantiehuis in Zweden.

Lees meer over Vakantie Zweden

183 Natuurhuisjes

Vakantie Zweden

Als natuurliefhebber moet Zweden wel op jouw lijstje staan als vakantiebestemming. In de ongerepte natuur kun je heerlijk de rust opzoeken en samen met de duizenden meren en de oneindige bossen zorgt dit ervoor dat jij een onvergetelijk verblijf zult hebben in je vakantiehuis in Zweden.

Zweden is een van de meest dunbevolkte landen van heel Europa. Dit zal je ook merken als je tijd doorbrengt in de natuur, er is een kans dat je heel de dag niemand tegenkomt! De perfecte plek om te genieten van een rustige vakantie, omgeven door de adembenemende natuur van dit Scandinavische land. De natuur in Zweden wordt beschermd door middel van natuurreservaten en nationale parken, het land ligt er vol mee. In Zweden geldt het Zweedse allemansrecht, dit betekent dat men particuliere grond mag betreden om met respect van de vrije natuur te genieten. Dit geeft je dus nog meer vrijheid om niet in je vakantiehuisje te blijven, maar op verkenning te gaan in de prachtige omgeving!

Activiteiten

Kungsleden (letterlijk vertaald ‘koningstrail’), is de langste wandelroute in Zweden. Een onvergetelijke wandeltocht die je door de het Scandinavische berggebied leidt. De totale lengte van deze route is meer dan 400 kilometer, maar het is leuk om een stuk van deze route of van de vele anderen af te leggen tijdens je verblijf in Zweden. Naast wandelen, is Zweden de ideale plek voor andere manieren om je dag sportief door te brengen, zo kun je bijvoorbeeld ook kanoën, mountainbiken, langlaufen of vissen!

Naast de adembenemende natuur, heeft Zweden ook zeker een prachtige cultuur en geschiedenis. Ga een dagje naar Drottningholm en ervaar een historische omgeving van de hoogste standaarden. Drottningholm Palace is Zwedens best bewaarde koninklijk paleis, gebouwd in de 17e eeuw. Het paleis staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is het permanente verblijf van de koning en koningin. 

De meeste mensen zijn het er wel mee eens dat het noorderlicht een van de meest unieke natuurverschijnselen ter wereld is. En tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zweden, heb je de unieke gelegenheid om dit te aanschouwen. Het noorderlicht is met name te zien in de wintermaanden in de meest noordelijke provincie van Zweden, Lapland. Dit is te danken aan de noordelijke ligging boven de poolcirkel. In de wintermaanden kun je ’s nachts het noorderlicht aan de poolhemel zien dansen, een palet aan kleuren dat je nergens anders zult tegenkomen.

Met maar liefst 29 officiële grote natuurparken, is Zweden bijna één groot nationaal park. De nationale parken liggen verspreid door het hele land. Zo vind je in het noorden het Sarek National Park met meer dan 100 gletsjers en National Park Muddus met haar diepe ravijnen. In Midden-Zweden vind je Nationaal Park Fulufjället, hier bevindt zich ook de hoogste waterval van Zweden. In de winter, als de waterval bevroren is, biedt dit een spectaculair uitzicht. Mocht je wat meer naar de beboste gebieden willen, dan is het zuiden een aanrader. Hier vindt je meerder nationale parken die samen 2000 hectare omvatten met voornamelijk loofbossen.