Vakantiehuizen voor 13 personen

Vakantiehuisjes weg van de massa, niet op grote vakantieparken.

Lees meer over vakantiehuizen voor 13 personen
Lees meer over:

Vakantiehuis 13 personen

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor 13 personen? Dan zit je hier helemaal goed! Als je op vakantie gaat met een groep van 25 personen, dan wil je natuurlijk wel een geschikte accommodatie vinden waar iedereen heerlijke vakantie kan vieren en tot rust kan komen. Boek een grote groepsaccommodatie middenin de natuur en verblijf met bijvoorbeeld je familie, vrienden of (sport)team op een unieke én rustige locatie in het groen waar jullie alle tijd en ruimte voor elkaar hebben.

Voor familie- en vriendenweekenden is het maar wat gezellig als jullie de dagen in een groot huis door kunnen brengen waar plek is voor jullie allemaal. Niet verspreidt over een vakantiepark, maar in een huis dat groot genoeg is om met 13 personen te leven. Vind hier in deze selectie een vakantiehuis voor 13 personen in één van de mooiste regio’s van België of net over de grens in een prachtig Europees land.

De prachtige natuur

Europa heeft een erg interessante flora en fauna en de natuur is erg divers. Als je op vakantie gaat met de hond dan wil je misschien niet al te ver reizen. In België is gelukkig ook nog genoeg te ontdekken. Ondanks dat het een redelijk klein land is, zijn er nog veel dieren te vinden. De vele bossen bieden een leefgebied voor de vele verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen.

Op het gebied van natuur is Italië het Europese land met de meeste variatie. In de bergen vind je bijvoorbeeld diersoorten als de steenarenden, wolven en lynxen, die vind je echt niet op veel plekken in Europa. En op het gebied van planten kent Italië wel 700 endemische plantensoorten, planten die je alleen in Italië vindt en nergens anders. Dit bewijst wel dat Italië echt een bijzondere plek is waar je geweest moet zijn. In het zuiden van Frankrijk heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Een vakantie naar Frankrijk kan een goed idee zijn voor vogelliefhebbers. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels zijn vooral te vinden in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq.

Onderneem gezellig activiteiten met elkaar

Ga in de middag lekker door de prachtige natuur wandelen met de hele familie en de hond. Organiseer teambuilding spellen met je collega’s of klets gezellig bij met jouw vriendengroep. Wanneer je terugkomt kunnen de kinderen spelen in de tuin en drinken de volwassenen lekker een kopje koffie op het terras. Ook een gezellige kampvuuravond of een avondje barbecueën mag natuurlijk niet ontbreken! Rust even uit na een lange en gezellige dag in de natuur. In de avond wordt er heerlijk voor elkaar gekookt en speel je spelletjes aan de tafel tot in de late uurtjes.

Houd een spelletjesavond

Dit kan zowel binnen als buiten. Uiteraard kan het erg leuk zijn om ‘s avonds met het gezin of met vrienden een spelletje pictionary of monopoly te spelen. In vele groepsaccommodaties, bungalows, vakantieboerderijen en B&B’s vind je zelfs vele spellen in de accommodatie waarvan je gebruik kunt maken met het hele gezin! Wil je het echt bijzonder maken, huur dan eens een accommodatie met een gehele spelletjeskamer in het huis. Deze bevindt zich meestal in de kelder, en dit is perfect voor een weekendje weg in de winter waarbij het te koud is om buiten te spelen. Maar tegenwoordig zijn er ook tal van spellen om je aan te wagen buiten de accommodatie!

Zo kan je je wagen aan een escape room waarbij je aan de hand van verschillende clues je weg naar buiten moet zien te vinden. Ben je liever buiten, dan is een stadsspel misschien een leuk idee! Erg leuk voor de culturele afwisseling! Verschillende steden bieden tegenwoordig een stadsspel aan waarbij je aan de hand van opdrachten een mysterie moet oplossen. Ondertussen leer je de stad op een unieke manier kennen. Wie daarentegen liever wat tijd doorbrengt in de natuur, maar dit wil combineren met een spel kan zich wagen aan geocaching. Met de hulp van een wandel gps of je smartphone ga je als het ware op zoek naar een schat verborgen in de natuur.

Wisselende temperaturen

Ga je in de winter op vakantie en wil je van de zon genieten, dan zal je naar Zuid-Europa moeten reizen. Op sommige plekken is het zelfs in de koudste maanden nog wekenlang lenteachtig weer. In de zomer is het in Zuid-Europa vaak heerlijk weer en op vele plekken komt de temperatuur. Spanje, Italië en Griekenland zijn een aantal van de landen waarbij de gemiddelde temperatuur ruim boven de temperatuur in België ligt. In deze landen heerst namelijk een droog en warm mediterraan klimaat. Het kan in Europa het hele jaar door regenen, maar de meeste regen valt in de winter.

Er is geen beste reisperiode voor een vakantie in Europa, dit is namelijk afhankelijk van je reisdoel en je verwachtingen. Het is wel altijd een goed idee om van te voren te weten wat voor weer het wordt, zodat je weet wat je kan verwachten tijdens je vakantie. Veel groepsaccommodaties staan op een groot erf waar tijdens de zomermaanden te midden van groen samen gespeeld, gebarbecued, gerelaxt en gesport kan worden. Bij het zwembad, op de speelweide of in de tuin kan het hele gezelschap zich tijdens de vakantie prima vermaken. Ga je in de herfst of winter weg? Dan is een accommodatie met een overdekte speelplek misschien wel ideaal. In de speelplek, vaak in de kelder gevestigd, staat bijvoorbeeld een tafeltennis tafel of je kunt tafelvoetbal spelen. Ideaal dus wanneer het buiten minder mooi weer is.