Vakantiehuisje voor 8 personen

Ben je op zoek naar het perfecte vakantiehuis voor 8 personen in de natuur? Dan zit je hier helemaal goed! Als je op vakantie gaat met een grote groep van 8 personen, dan wil je natuurlijk wel een geschikte accommodatie vinden waar iedereen heerlijke vakantie kan vieren en tot rust kan komen. Hier vind je de mooiste vakantiehuizen voor grote groepen middenin de natuur, door heel Europa!

Lees meer over vakantiehuisjes voor 8 personen
Lees meer over:

Vakantiehuis voor 8 personen

Ben je op zoek naar het perfecte vakantiehuis voor 8 personen in de natuur? Dan zit je hier helemaal goed! Als je op vakantie gaat met een grote groep van 8 personen, dan wil je natuurlijk wel een geschikte accommodatie vinden waar iedereen heerlijke vakantie kan vieren en tot rust kan komen. Hier vind je de mooiste vakantiehuizen voor grote groepen middenin de natuur, door heel Europa!

Een reisgezelschap van 8 personen zien wordt bij Natuurhuisje gezien als een groot reisgezelschap. Speciaal voor dit soort reisgezelschappen hebben wij vele mooie accommodaties uitgezocht door heel Europa! Met een groep van 8 personen is het belangrijk dat je in het vakantiehuis genoeg ruimte aantreft waar iedereen zich even kan terugtrekken, maar ook waar iedereen samen kan genieten van elkaars gezelschap in gemeenschappelijke ruimte. Daarom is het een uitstekend idee om voor zo'n speciaal vakantiehuis voor 8 personen te gaan!

Met z’n allen de natuur in

Als je met een groepje op vakantie gaat is het altijd een goed idee om de natuur te gaan ontdekken. Buiten het feit dat je sowieso verblijft in een natuurrijk gebied kun je altijd wel wat inspiratie gebruiken om de omgeving te gaan verkennen. ‘s Ochtends kun je dan zo vanuit je accommodatie de vrije natuur instappen en heerlijk wakker worden door het fluiten van de vogeltjes en ‘s middags kun je dan een bezoekje brengen aan een natuurpark of gebied voor een flinke wandeling of fietstocht.

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

Ook in eigen land vind je prachtige landschappen. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden.

Waarom niet eens kiezen voor een unieke, relatief onontdekte vakantiebestemming? Ierland is een uitstekende keus voor een romantische vakantie! Hier draaien vrijwel alle activiteiten om de natuur. Door de lage bevolkingsdichtheid buiten de steden is hier namelijk volop unieke natuur te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld de kliffen van Moher bezoeken, die ruim 120 meter uit de Atlantische Oceaan omhoog rijzen. Andere mogelijkheden voor uitstapjes in Ierland zijn de Ierse vallei Glendalough, het beroemde klooster Kylemore Abbey, grafheuvel Newgrange, een vistrip, het verkennen van grotten en het bezoeken van verschillende musea in de Ierse dorpen en steden

Gave dingen om te ondernemen met elkaar

Als je een vakantiehuis met 8 personen boekt is de kans groot dat iedereen wat anders wil doen. Om iets te vinden dat iedereen leuk vindt hebben we hierbij alvast wat activiteiten voor je op een rijtje gezet. Het kan zijn dat een aantal mensen houden van lekker actief bezig zijn, terwijl de anderen juist willen ontspannen en willen genieten van de rust. Die 2 vallen eigenlijk prima te combineren met elkaar. Je kunt actieve bezigheden namelijk zeer goed combineren met ontspanning en genieten van de rust. Natuurlijk kunnen jullie ook activiteiten gaan ondernemen in kleinere groepjes.

Plan een dagje uit met z’n allen

Niets is leuker dan met een groot gezelschap vol gezellige mensen op vakantie gaan. Vooral als je elkaar door het jaar heen niet zo vaak ziet, is dit het perfecte moment om lekker bij te kletsen en plezier met elkaar te maken. Mocht je met de familie gaan, dan kunnen de kinderen lekker met elkaar spelen terwijl de ouders weer heerlijk bij kunnen praten. Maar een paar daagjes weg met de collega’s is ook een enorm leuke gelegenheid om samen een vakantiehuis te boeken. Lekker een paar dagen in elkaars gezelschap buiten de werkvloer, zo leer je dingen over de ander die je vast nog niet wist! Bij het plannen van een dagje uit kun je denken aan een bezoekje aan een dierenpark, een dagje spelletjes spelen of bijvoorbeeld boerengolf spelen!

Ook natuurmonumenten of natuurparken bezoeken is iets dat leuk is voor het hele gezelschap. Misschien gaan jullie wel op vakantie met een groepje sportievelingen en kiezen jullie er juist voor om lekker te gaan kano-en, mountainbiken, raften of bergbeklimmen. Ook wandelen of fietsen van dorp naar dorp kan erg leuk zijn! Je komt langs plaatsen die je nog nooit gezien hebt en kan tussendoor stoppen voor een hapje of een drankje.

Het Europese klimaat

Het klimaat in België is over het algemeen wel bekend. Als jullie op zoek zijn naar een zon, zee en strandvakantie dan is de kans groot dat jullie echter voor een ander land kiezen. Toch kun je voor een heerlijke zonvakantie zeer goed terecht in eigen land in de maanden juli en augustus. Zelfs in juni en september worden er soms hoge temperaturen bereikt in België. Het enige waar je vaak rekening mee moet houden bij een vakantie in eigen land is het feit dat het er veel kan regenen. Wil je zonzekerheid en minder kans op neerslag? Dan is bijvoorbeeld Frankrijk of Italië altijd een goed idee!

Het kan ook nog eens zo zijn dat jullie met elkaar op wintersportvakantie willen gaan. Daarvoor moet je sowieso naar het buitenland. Landen als Oostenrijk, Italië of West-Frankrijk zijn daarvoor zeer goed geschikt. Denk bijvoorbeeld aan Normandië, de Dolomieten of Salzburgerland. In die plaatsen ben je meestal in de maanden januari tot en met maart vrijwel zeker van een dik pak sneeuw. Natuurlijk vind je tijdens het winterseizoen ook genoeg accommodaties in deze gebieden.