Vakantiehuis aan de Costa Brava

De Costa Brava. Iedereen heeft er weleens van gehoord, maar waar ligt het eigenlijk? De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook gelegen in het noordoosten van Spanje. Omdat het gelegen is aan de Middellandse Zee, maar ook veel prachtige steden kent, is de Costa Brava de ideale locatie voor het huren van een vakantiehuis.

Lees meer over vakantiehuisjes aan de Costa Brava
Lees meer over:

Vakantiehuis Costa Brava

De Costa Brava uit Catalonië staat al jaar en dag bekend als een van de meest bezochte en populaire badplaatsen van Spanje. Ze strekt zich uit van de Noordelijke grens tussen Spanje en Frankrijk, en loopt voor ongeveer 200 kilometer tot aan het badplaatsje Blanes. Omwille van het bergachtige landschap, het heerlijke klimaat en het prachtig blauwe zeewater is het de uitgelezen vakantiebestemming voor natuurliefhebbers!

Ongelofelijke natuurgebieden

Catalonië bestaat voor meer dan 30% uit beschermd natuurgebied. Dit maakt dat talloze soorten fauna en flora hier perfect gedijden in de 18 verschillende natuurparken. Bovendien vind je in het vulkaanlandschap van Garrotxa meer dan 40 kraters verspreid over de omgeving. Het spreekt voor zich dat hier prachtige wandelroutes lopen die steeds weer tot de verbeelding spreken. De vulkanische grond zorgt in combinatie met het klimaat voor een grote vruchtbaarheid in het gebied, wat maakt dat er een erg grote verscheidenheid aan groen te bewonderen is. De typische cipressen kom je regelmatig tegen en zorgen voor dat extra gevoel van een Mediterrane vakantie.

Naast Garrotxa vind je Girona, een streek waar ogenschijnlijk de tijd heeft stilgestaan. Naast kleine dorpjes waar de kasseistraatjes tussen de gezellige huisjes kronkelen, en de traditionele vissersplaatjes aan de kusten, kom je hier prachtige natuur tegen. Naast mooie bossen, velden en natuurgebieden, staat deze streek bekend om haar helderblauwe zee en de tientallen kleine baaien. Het uitzicht vanop de kliffen is niet te beschrijven, en ook foto’s doen de echte ervaring geen eer aan. Bovendien liggen er verschillende oude burchten en kastelen her en der verspreid, diep verscholen in de wouden, of uitkijkend boven de rotsen aan de zee.

Tenslotte kan je prachtige wandelingen maken door de valleien en over de bergtoppen van de Pyreneeën. De Nuriavallei, een vallei pal aan de Franse grens, is hierbij echt een aanrader, aangezien de wandelroutes echt formidabel zijn. Hoewel de kans klein is, is het zelfs mogelijk dat je beren of wolven ziet, die van de omgeving hun thuis gemaakt hebben! Ten Zuidwesten van de vallei vind je het Cadi-Moixero natuurpark, ook een fenomenale trekpleister voor wandelaars en hikers. De felgroene fauna van waaruit de mooie bergtoppen rijzen is een ongelofelijk mooi schouwspel.

Accommodatie

De meeste accommodaties die je vindt in de Costa Brava zijn de typische stenen Spaanse huisjes, regelmatig vergezeld met een zwembad. Niets is zo ontspannend dat ’s avonds na een lange wandeling nog even een frisse duik nemen terwijl je uitkijkt op de Spaanse natuur. Natuurlijk zijn er ook tal van opties voor mensen die minder behoefte hebben aan een zwembad. Neem gerust een kijkje in het aanbod, je vindt vast en zeker wat je zoekt!