Vakantiehuisje Noord-Spanje

Vakantiehuisje Noord-Spanje

Lees meer over Vakantiehuisje Noord-Spanje

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuisje Noord-Spanje

Noord-Spanje staat bekend om haar afwisselende landschappen, groen glooiende heuvels en ongerepte natuur. Alle ingrediënten voor een heerlijke natuurvakantie zijn hier aanwezig. Optimaal genieten doe je natuurlijk door het boeken van een vakantiehuisje in Noord-Spanje. Dichtbij of zelfs middenin een mooie omgeving welke je de uitdaging biedt die je nodig hebt. Spanje staat natuurlijk bekend om haar prachtige costa’s, witte stranden en zonovergoten klimaat, maar het land heeft nog veel meer te bieden!

Spanje is rijk aan natuur

Het flora leven in Spanje is typisch mediterraan. In het noorden zijn er veel loofbossen met onder andere beuken, berken, eiken, kastanjes en essen. Naaldbossen staan vooral in het hooggebergte en in de Pyreneeën kun je de Zilverspar zien. De Spaanse spar is alleen in het Ronda gebied in Andalusië te vinden. Planten zoals orchideeën, narcissen en krokussen komen vooral in verschillende berggebieden boven de boomgrens voor. Orchideeën zijn vooral te zien in de bergweiden op de Picos de Europa. Er zijn in Spanje 695 beschermde gebieden en 12 nationale parken.

In het noorden van Spanje vind je het hooggebergte van de Pyreneeën. Vanuit de vakantiehuizen in dit gebied kun je schitterende wandelingen maken. Boven de boomgrens kun je gemzen en steenbokken tegenkomen. Ook leven er in de Pyreneeën veel gieren, die regelmatig vanuit de vakantiehuizen te zien zijn. De vale gier is het meest talrijk, maar ook de lammergier en aasgier komen in de Pyreneeën voor. Langs de zuid- en oostkust van Spanje liggen er enkele wetlands en lagunes die zeer belangrijk zijn voor enkele zeldzame broedvogelsoorten. Wanneer je tijdens een verblijf in een vakantiehuis vogelsoorten als purperkoet en marmereend wilt zien moet je zeker eens een poging wagen in lagunegebieden als Laguna de Medina. Ook zeer zeldzame vogels als witkopeend en knobbelmeerkoet komen hier voor. De meeste van deze vogelsoorten zijn schuw, maar er is altijd genoeg te beleven. Deze gebieden zijn namelijk ook rijk aan planten en insecten.

De perfect regio voor heerlijke wandelingen

Een vakantiehuisje in Noord-Spanje is een perfecte basis voor een ontspannen vakantie midden in een groene omgeving. Vakanties hier zijn bij uitstek geschikt voor het maken van fiets- of mountainbiketochten, maar ook de wandelaar komt in Noord-Spanje aan zijn trekken. Elke regio heeft daarbij zijn eigen unieke wandelroutes te bieden. De routes brengen je via smalle bergweggetjes of bospaden op plaatsen die nog niet ontdekt lijken te zijn. Onderweg maak je kennis met de Spaanse cultuur in de vele kleine dorpjes. Bezoek in het noorden het ‘Groene Spanje’, gevormd door Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze streek heeft onvergetelijke landschappen en biedt een mix van natuur, cultuur en strand.

Ga bergbeklimmen of doe een trektocht door het nationale park Sierra de Guadarrama, gelegen tussen Segovia en Madrid. Of wandel of fiets een deel van de pelgrimsroute naar Santiago in het noorden van Spanje. Deze route voert je langs spectaculaire natuur en charmante dorpjes. Hier bij Natuurhuisje bieden we vakantiehuisjes aan op de mooiste plekken in Noord-Spanje, altijd midden in de natuur!