Vakantiehuizen Aquitaine

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Aquitaine is de meest zuidwestelijke provincie van Frankrijk. U vindt hieronder vakantiehuizen op verschillende bijzondere plekjes in deze regio. Aquitaine is namelijk een zeer diverse streek. In het noorden van Aquitaine vindt u de beroemde wijnstreek. In het westen van de provincies vindt u vakantiewoningen gelegen aan de Atlantische oceaan. In het zuiden van Aquitaine rijzen de bergen van de Pyreneeën de lucht in. Tenslotte vindt u ten zuiden van Bordeaux een groot aaneengesloten vochtig bos- en heidegebied, het natuurpark les Landes des Gascogne.

Natuur in Aquitaine
In het zuiden van Aquitaine vindt u het noordwestelijke gedeelte van het nationaal park de Pyreneeën. U kunt hier heerlijke wandelingen maken. Vanuit de vakantiehuizen heeft u meestal keuze uit zowel eenvoudige als pittigere wandelroutes zodat u zelf kunt bepalen hoeveel u u wilt inspannen. Onderweg komt u de mooiste landschappen tegen. Steile bergen, rotswanden en snelstromende beekjes wisselen elkaar af. De Pyreneeën wordt gekenmerkt door een hoge biodiversiteit. U vindt hier ontelbare plantensoorten, waarvan er een flink aantal endemisch is voor dit hooggebergte. U maakt kans op het zien van gieren, gemzen, alpenmarmotten en andere bijzondere diersoorten.

Het overige gedeelte van Aquitaine is grotendeels vlak, en dus geschikt voor u wanneer u niet zo van klimmen houdt. Rondom Bordeaux vindt u beroemde wijnstreken, maar iets verder ten zuiden van de hoofdstad van Aquitaine vindt u vakantiehuizen in de buurt van het natuurpark des Landes des Gascogne. Dit is een uitgestrekt bos- en heidegebied. Doordat grote delen van het gebied nat of vochtig zijn is het natuurpark erg soortenrijk. U maakt dan ook kans op het zien van bijzondere insecten en amfibiesoorten, zoals de libel gele rombout en de vuursalamander. Ook komen er slangen voor als de aspisadder, die overigens regelmatig worden gepakt door de slangenarend.

Vakantiehuizen in Aquitaine
U vindt op natuurhuisje.be een ruime keuze uit vakantiehuizen in de provincie Aquitaine. Kijkt u eens rond op de website, en bekijkt u eens welke natuurgebieden er zoal in Aquitaine te vinden zijn. U ziet direct welke vakantiewoningen er in de buurt van deze natuurgebieden aanwezig zijn. Ook kunt u vakantiehuizen zoeken door een plaats te selecteren. U vindt de vakantiehuizen altijd op schitterende locaties in of nabij bijzondere natuurgebieden. Vanuit uw vakantiewoning stapt u dan ook snel de natuur binnen, en kunt u genieten van de prachtige natuurgebieden van Aquitaine.

Meer weten over vakantiehuizen in Aquitaine?
Wilt u meer informatie over de verschillende natuurgebieden of vakantiehuizen die in Aquitaine te vinden zijn? U kunt met al uw vragen gerust contact met ons opnemen via de contact pagina op onze site. Wij zullen uw vraag snel beantwoorden en helpen u bij het zoeken naar een prettige vakantiewoning in de Franse provincie Aquitaine.

Inloggen