Vakantiehuizen Poitou-Charentes

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Poitou-Charentes is een relatief onbekende provincie in Frankrijk. Toch valt er in de streek genoeg te beleven en heeft Poitou-Charentes veel aan natuur te bieden. Op natuurhuisje.be vindt u dan ook diverse vakantiehuizen die op bijzondere plekken in Poitou-Charentes staan. Poitou-Charentes ligt in het westelijke midden van Frankrijk. Het westelijke deel van het gebied grenst aan de Atlantische oceaan. Voor de kust liggen twee eilanden, waarvan er één met de auto via een brug bereikbaar is. Verder landinwaarts bestaat grote delen van Poitou-Charentes uit een licht glooiend cultuurlandschap. Er wordt veel landbouw bedreven, maar toch is er voldoende ruimte voor de natuur. Ook zijn er bos- en natuurgebieden waar u vakantiehuizen bij in de buurt vindt.

Natuur in Poitou-Charentes
In het westen grenst Poitou-Charentes aan de Atlantische oceaan. Hier vindt u dan ook vakantiehuizen waar vanuit u heerlijke wandelingen over het strand en door de duinen kunt maken. De kustlijn is erg afwisselend en wordt regelmatig afgewisseld door kleine havendorpjes. Er zijn langs de kust verschillende natuurreservaten te vinden. Dit zijn vooral estuaria, maar er zijn ook enkele bossen direct achter de kustlijn aanwezig. De estuaria zijn vooral voor vogels interessant, maar er groeien hier ook bijzondere plantensoorten die aangepast zijn aan de zoute omstandigheden.

Verder landinwaarts vindt u in Poitou-Charentes vakantiehuizen in een afwisselend cultuurlandschap. Ook zijn er hier diverse natuurgebieden te vinden, die vooral uit bossen bestaan. De cultuurgebieden herbergen meer natuur dan u zal verwachten. Zo zijn er diverse rivieren en stroompjes en zijn houtwallen talrijk aanwezig. In enkele aaneengesloten bosgebieden kunt u vanuit uw vakantiewoning heerlijk wandelen, en maakt u kans op het zien van de groene specht, boommarter of wild zwijn.

Vakantiehuizen in Poitou-Charentes
Op deze pagina vindt u de vakantiehuizen die in Poitou-Charentes liggen. Alle vakantiewoningen zijn gesitueerd op de mooiste locaties in de streek. Vaak valt er in de directe omgeving van uw vakantiewoning al van alles te beleven. Zo maakt u bijvoorbeeld overal in Poitou-Charentes kans op het zien van een overvliegende slangenarend. De eigenaren van de vakantiehuizen vertellen u graag over de bijzondere plekjes in Poitou-Charentes en over de verschillende activiteiten die in de buurt van uw vakantiewoning plaatsvinden. Op die manier kunt u optimaal genieten tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Poitou-Charentes!

Meer informatie over vakantiehuizen in Poitou-Charentes?
Heeft u nog vragen over de natuurgebieden of vakantiehuizen in Poitou-Charentes? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen en wij zullen uw vraag snel beantwoorden. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Poitou-Charentes!

Inloggen