Vakantiehuizen Provence

Op natuurhuisje.be heeft u een ruime keuze uit vakantiehuizen in de Provence. In de Provence vindt u dan ook een warm klimaat en schitterende natuurgebieden. Daarmee is een vakantiehuis in de Provence niet alleen geschikt voor strandgasten, maar absoluut ook voor natuurliefhebbers. In de Provence liggen enkele bijzondere natuurgebieden zoals nationaal park Les Ecrins, nationaal park Mercantour en het regionaal park Camargue. In het noorden van de Provence beginnen de Alpen, in het zuiden grenst de provincie aan de Middelandse Zee. Dankzij deze hoogte- en klimaatverschillen vindt u in de Provence een enorme verscheidenheid aan natuurgebieden en landschappen. Tenslotte vindt u in de Provence enkele cultuurrijke steden, zoals Nice en Marseille. 


Natuur in de Provence
In het noorden van de Provence liggen er vakantiehuizen in het zuidelijke gedeelte van de Franse Alpen. In dit hooggebergtelandschap kunt u heerlijke wandelingen maken en genieten van uitgestrekte ongerepte natuur. In de Alpen groeien tal van plantensoorten die alleen hier voorkomen. Ook leven er hoog in de bergen zoogdiersoorten als alpenmarmot, gems en steenbok. Ook vlinders en vogels zijn rijk vertegenwoordigd in dit fraaie berggebied. U kunt moeiteloos wekenlang in een vakantiehuisje in de Alpen doorbrengen.


Zuidelijker in de Provence vinden we het natuurpark Verdon. In dit prachtige gebied vindt u een grote afwisseling in het landschap. Naast bossen, zijn hier onder andere meren, stroompjes, diepe kloven en kleinschalige landbouw te vinden. Als vanzelfsprekend komen er dan ook de mooiste en bijzonderste plant- en diersoorten voor. Vanuit uw vakantiehuis kunt u heerlijke wandelingen maken, waarbij u kans maakt op het zien van de smaragdhagedis, bijeneter en mediterrane boomkikker. 


In het zuiden grenst de Provence aan de Middelandse Zee. Hier vindt u onder andere vakantiehuizen die vlakbij de Camargue liggen. De Camargue is een zeer bijzonder wetlandgebied. Er zijn verschillende biotopen aanwezig, waaronder duinen, bossen, moeras, grasland en lagunes. Het gebied is een waar vogelparadijs en staat vooral bekend vanwege de flamingo. Er broeden hier namelijk duizenden paren van deze fraaie vogel. Daarnaast maakt u kans op het zien van steltkluut, ralreiger, purperkoet, kuifkoekoek, griel en vele andere spectaculaire vogelsoorten.


Vakantiehuizen in de Provence
Bent u op zoek naar een vakantiewoning in de Franse Alpen of juist een vakantiehuis bij de Camargue? Verspreid over de hele Provence vindt u op de website prachtige vakantiehuisjes. U kunt specifiek naar een vakantiewoning zoeken door een natuurgebied of plaats te selecteren. Alle vakantiehuizen staan op een bijzondere locatie in de Provence. Vanuit uw vakantiewoning kunt u vaak direct de natuur in en genieten van een prachtig landschap. Daarnaast bent u vanuit de vakantiehuizen aan de kust snel aan het Middelandse Zeestrand en bij de plaatsen Nice en Marseille.


Meer informatie over de Provence?
Wilt u meer weten over de vakantiehuizen of natuurgebieden in de Provence? U kunt gerust contact met ons opnemen via de contactpagina op onze site en wij zullen uw vraag snel beantwoorden. Wij helpen u graag op weg bij het vinden van een prettige vakantiewoning in de Provence!
Lees meer over vakantiehuizen in Provence
Lees meer over:

Vakantiehuizen Provence

Er is een ruime keuze uit vakantiehuizen in de Provence. In de Provence vind je dan ook een warm klimaat en schitterende natuurgebieden. Daarmee is een vakantiehuis in de Provence niet alleen geschikt voor strandgasten, maar absoluut ook voor natuurliefhebbers. In de Provence liggen enkele bijzondere natuurgebieden zoals nationaal park Les Ecrins, nationaal park Mercantour en het regionaal park Camargue. In het noorden van de Provence beginnen de Alpen, in het zuiden grenst de provincie aan de Middellandse Zee. Dankzij deze hoogte- en klimaatverschillen vind je in de Provence een enorme verscheidenheid aan natuurgebieden en landschappen.