Vakantiehuizen Ardèche

Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke vakantiewoningen in Ardèche. De vakantiehuisjes in Ardèche op Natuurhuisje zijn perfect gelegen voor een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Ardèche is een departement in het zuiden van Frankrijk in de regio Rhône-Alpes.

Lees meer over vakantiehuizen in Ardèche

169 Natuurhuisjes

Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke vakantiewoningen in Ardèche. De vakantiehuisjes in Ardèche op Natuurhuisje zijn perfect gelegen voor een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Ardèche is een departement in het zuiden van Frankrijk in de regio Rhône-Alpes.

De Ardèche heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die door dit departement stroomt. In dit departement wonen ruim 300.000 inwoners. Het departement is opgedeeld in drie arrondissementen, waarvan de prefectuur Privas is. Privat is tevens de hoofdplaats van Ardèche en is met 10.000 inwoners eerder een dorp dan een stad te noemen. Het is hiermee ook één van de kleinste hoofdplaatsen van dit Franse departement. Naast Privas zijn ook Largentière en Tournon-sur-Rhône arrondissementen in Ardèche.

Ardèche is een populaire regio om op vakantie te gaan. Dit komt voornamelijk door de vele zonuren en de aangename temperatuur die in de regio aanwezig is. Wil jij een keer op vakantie in Ardèche? Huur dan eens een vakantiehuisje in Privas, Largentière of Tournon-sur-Rhône en verken deze prachtige regio vanuit jouw vakantiehuisje.

Dompel je onder in het Franse leven

De grootste troef van het departement is absoluut het aanwezige natuurschoon, zoals de Gorges de l'Ardèche en het Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche. In Ardèche zijn door het bergachtige karakter (met Mont Mezenc als hoogste berg) vooral flora en fauna te vinden die zich thuis voelen in deze omgeving. Denk hierbij aan leuke vogelsoorten als bergfluiter, rotszwaluw en blauwe rotslijster. Ook kun je tijdens een bergwandeling in deze prachtige omgeving verschillende mooie bloemen en planten tegen komen. Zo kun je er onder andere elsbes, blauw parelzaad en geel vingerhoedskruid vinden.

De met groen begroeide rotsen en heuvels typeren het landschap rondom jouw vakantiehuisje in de Ardèche. Na elke paar kilometer kun je genieten van nieuwe panorama’s en na elke bocht stoot je op weer een bijzondere natuurparel. Grotten zijn er in overvloed en bieden je - vooral in de warme zomermaanden - aangename verkoeling. Het is dus zeker een aanrader om eens een bezoek te brengen aan de prachtige grotten die in de omgeving terug te vinden zijn zoals Grottes de Saint-Marcel, Aven d’Orgnac en Grotte Chauvet Pont d’Arc. Ook leuk om te bezoeken zijn oude Franse steden, zoals Aubenas en Viviers. Je struint er door smalle klinkerstraatjes en dompelt je op de markten en brocantes onder in het Franse leven. Smul van stokbrood, kazen en croissants en proef de Franse wijnen.

Actief genieten van natuurschoon

Met de auto kun je prachtige tochten maken door dit groene landschap, maar een veel leukere manier om je onder te dompelen in de Franse natuur, is door te gaan kanoën. Langs de rivier de Ardèche vind je tal van opstapplaatsen waar je kano’s of kajaks kunt huren. Stap in, peddel op en neer en passeer sfeervolle Franse dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Onderweg vaar je onder de Pont d’Arc door, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van heel het departement. Kun jij ook niet wachten om te komen overnachten in een gite in de Ardèche?