Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Friesland

Op natuurhuisje.be vind u vakantiehuizen die op de mooiste plekjes in de Friese natuur staan. Friesland heeft op het gebied van natuur veel te bieden. Vooral het merengebied in het zuidwesten van deze provincie is uniek voor Nederland. Nergens anders vindt u prachtige vlakke meren, met talrijke kanalen en sloten. Niet voor niets vind de Elfstedentocht in deze regio plaats! De vakantiewoningen staan meestal in de buurt van de natuurgebieden. Ook het Lauwersmeer, en enkele bos- en veengebieden zijn belangrijke natuurgebieden in de provincie Friesland. Daarnaast behoren vier van de Nederlandse Waddeneilanden tot Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. 


Natuur in Friesland
In Friesland is een grote diversiteit aan natuur te vinden. De Waddeneilanden, maar ook de Friese waddenzeekust zijn prachtige natuurgebieden, vol met bijzondere planten en dieren. Op de Waddeneilanden vind u meestal een afwisseling tussen duinen, polders en slikken. Langs de Friese waddenzeekust zijn vooral slikken en schorren te vinden. Hier vind u talrijke vogels, zowel steltlopers als overwinterende zangvogels, waaronder de strandleeuwerik en de frater. Ook zijn er langs de waddenzeekust vaak oude dorpjes te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zowel op verschillende Waddeneilanden als langs de Friese waddenzeekust kunnen wij u diverse vakantiehuizen aanbieden. 


Friesland kent daarnaast nog andere natuurgebieden. Wat te denken van het Lauwersmeer, of het Sneekermeer? Naast dat gedeeltes van deze gebieden in trek zijn bij recreanten is er ook voldoende ruimte voor de natuur aanwezig. De gebieden zijn vooral belangrijk voor vogels, maar er groeien ook bijzondere plantensoorten. Vanuit de vakantiehuizen kunt  u prima wandelingen en fietstochten maken bij deze natuurgebieden. 


Vakantiehuizen Friesland
De vakantiehuizen in Friesland bevinden zich op prachtige locaties. Vanuit de vakantiewoningen is de natuur altijd dichtbij. U moet tijdens een bezoek aan Friesland zeker uw verrekijker niet vergeten, want zowel de Waddenzee als de verschillende meren zitten vol met verschillende soorten vogels. In de vakantiehuizen zit u vaak nabij de mooiste natuurgebieden van Friesland, zoals bijvoorbeeld het nationaal park De Alde Feanen. De eigenaren van de vakantiewoningen kunnen u informeren over de omgeving en de activiteiten die in Friesland plaatsvinden. Ook wijzen zij u op de bijzondere plekjes in de omgeving. Tijdens een verblijf in één van onze vakantiehuizen kunt u dus optimaal genieten van de Frieslandse natuur!


Meer weten?
Wanneer u vragen heeft over onze vakantiehuizen dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook voor vragen over de natuur in Friesland kunt u een e-mail naar ons zenden. Daarnaast zijn wij blij met andere opmerkingen en tips, en wij horen dan ook graag uw ervaringen. Een vraag over de vakantiehuizen in Friesland zal door ons binnen een dag beantwoord worden.
Vakantiehuisje Appelscha
Vakantiehuisje Harlingen
Vakantiehuisje Heeg
Vakantiehuisje Hollum
Vakantiehuisje Leeuwarden
Vakantiehuisje Lemmer
Vakantiehuisje Makkum
Vakantiehuisje Oudemirdum
Vakantiehuisje Sneek
Vakantiehuisje Stavoren
Vakantiehuisje Terherne
Vakantiehuisje Workum
Lees meer over vakantiehuizen in Friesland
Lees meer over:

Vakantiehuizen Friesland

Ben jij al eens in Friesland geweest? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Qua totale oppervlakte, land plus water, is deze provincie de grootste van Nederland. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de water provincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een vakantiehuisje in Friesland vast als een vis in het water.

Verken de veelzijdige natuur in Friesland

Friesland kent maar liefst vier verschillende nationale parken, te weten: Nationaal Park Schiermonnikoog, Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Park Lauwersmeer en tot slot Nationaal Park Drents-Friese Wold. In al deze parken staan het water, de rust en de weidse vergezichten centraal. Waterdieren hebben hun plekje hier al helemaal gevonden, waaronder verschillende amfibieën, vogels, insecten, geleedpotigen en natuurlijk vissen. In de provincie bevinden zich verschillende buitencentra en natuurmusea waar vrijwilligers en medewerkers je met liefde meer vertellen over de Friese natuur én cultuur waar zij zo trots op zijn. De Friese natuur wordt beheerd door It Fryske Gea (‘’Het Friese Landschap’’). Deze vereniging zorgt ervoor dat het open en waterrijke landschap behouden blijft en niet te veel wordt aangetast door het toedoen van mens of dier.

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Een vakantiehuisje in Gaasterland is een goede uitvalsbasis om te recreëren op of rondom de Friese Meren. Tal van grote en kleine meren vormen samen een uitgestrekt merengebied. Het gebied is een walhalla voor de watersporters, waar grote boot-evenementen die hier georganiseerd worden, van getuigen.

Ga er samen op uit

De meeste bezoekers van Friesland komen hier natuurlijk om te genieten van het water. Kanovaren, zeilen, zwemmen, skûtsjesilen, fierljeppen, vissen en surfen, het is allemaal mogelijk op de tientallen meren, sloten en kanalen die de provincie Friesland rijk is. Beschik je niet over een boot of een kano? Geen nood, want er zijn honderden locaties waar je tijdens je vakantie gemakkelijk dit soort vervoersmiddelen kunt huren. In het noorden van de provincie vind je de Waddenkust, vanaf waar je al wadlopend of per veerboot een paar van de Waddeneilanden kunt bereiken. Voor een watersportvakantie ben je in de omgeving van Sneek aan het juiste adres. De stad ligt namelijk vlak bij het Sneekermeer, waar je tal van watersportfaciliteiten vindt. En wat te denken van fietsen, paardrijden of wandelen? Het kan allemaal uitstekend vanuit een vakantiehuisje in Friesland. Hier bij Natuurhuisje hebben we de mooiste vakantiehuisjes in Friesland uitgezocht!

Vakantiehuisje Appelscha
Vakantiehuisje Harlingen
Vakantiehuisje Heeg
Vakantiehuisje Hollum
Vakantiehuisje Leeuwarden
Vakantiehuisje Lemmer
Vakantiehuisje Makkum
Vakantiehuisje Oudemirdum
Vakantiehuisje Sneek
Vakantiehuisje Stavoren
Vakantiehuisje Terherne
Vakantiehuisje Workum