Vakantiehuizen Ameland

Net als elk ander waddeneiland is Ameland een ideaal eiland voor een prettige vakantiewoning. Naast de langgerekte stranden zijn er op Ameland prachtige natuurgebieden te vinden, waar onze vakantiehuizen vlakbij staan. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 270km2 en bestaat vooral uit duinen en polders. Op Ameland bevinden zich vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Onze vakantiehuizen zijn vaak in of nabij deze kleine dorpjes gesitueerd. Aan de noordkant van Ameland bevindt zich de Noordzee, die afgeschermd wordt door de duinenrij. Aan de zuidkant bevindt zich de Waddenzee. De dijk voorkomt dat de polders overstromen. Ameland is dus een eiland met meerdere gezichten, en elke natuurliefhebber zal zich ongetwijfeld thuis voelen in een vakantiehuisje op Ameland!

Lees meer over vakantiehuizen in Ameland
Lees meer over:

Vakantiehuizen Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Deze eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen.

Flora en fauna

Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Het gros van de aanwezige plant- en diersoorten leven daarom speciaal op en rondom de Wadden. Voorbeelden hiervan zijn zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. De visrijke wateren, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil jij graag zeehonden zien? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou! Vanuit de duinen of vanaf een boot is de kans groot dat jij één van deze dieren spot.

Activiteiten

Wie op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, moet zeker eens een bezoek brengen aan een vakantiehuis op één van de Waddeneilanden. Hier hoef je je even geen zorgen te maken over bomvolle agenda’s en het afgaan van afspraken, zodat je helemaal op adem kunt komen. Beleef het eilandgevoel en waai uit op het strand, maak een tocht met een speedboot over de Waddenzee, ga watersporten of waag je aan een wadlooptocht. Bezoek je de Wadden met de kids? Dan kun je een bezoek aan Ecomare eigenlijk niet overslaan. In dit natuurcentrum kun je ontdekken hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Ook leer je er meer over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum.

Meer informatie?

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes op de Waddeneilanden, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.