Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Moravië-Silezië is de meest oostelijke regio van Tsjechië. De regio grenst aan zowel Polen als Slovenië. Zowel in het noorden als in het zuiden van de regio zijn schitterende beboste bergachtige natuurgebieden te vinden. Op natuurhuisje.be vindt u de vakantiehuizen die dichtbij of in deze schitterende natuurgebieden gelegen zijn. Tussen deze berggebieden in vindt u de stad Ostrava, de hoofdstad van Moravië-Silezië. Wanneer u in een vakantiehuis in Moravië-Silezië verblijft, moet u zeker eens Ostrava bezoeken. Hoewel de stad vooral belangrijk is voor de industrie, zijn er ook enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder musea, het marktplein en de kathedraal.

Natuur in Moravië-Silezië

Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant van Moravië-Silezië vindt u een schitterende berggebied. Vanuit uw vakantiewoning kunt u in het noorden de Jeseniky bergen bezoeken. De hellingen van dit berggebied zijn bedekt met afwisselende bosgebieden. Het hoogste gedeelte bestaat uit een brede bergkam, die grotendeels met grassen, heide en kleine naaldbomen begroeid is. Deze bergkam is tevens de grens van Moravië-Silezië. In het zuiden van de regio vindt u een gedeelte van de uitgestrekte Beskiden. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis dit berggebied bezoekt, zult u ook hier schitterende afwisselende bosgebieden tegenkomen. Vanaf de hogere delen van de Beskiden heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende land.

Wanneer u vanuit uw vakantiehuis een wandeling door de bossen maakt, moet u zeker eens op de verschillende vogels letten die hier voorkomen. In de bossen leven bijvoorbeeld kruisbek en wespendief. In de meer open gebieden van Moravië-Silezië komen rode wouw, Europese kanarie en grauwe klauwier voor. In de bossen maakt u kans om een vuursalamander of ringslang tegen te komen. De vuursalamander zit vaak verscholen onder stenen of houtblokken, en komt alleen met nat weer of in de nacht tevoorschijn. Op de bloemrijke graslanden komen veel verschillende soorten vlinders voor.

Vakantiehuizen in Moravië-Silezië
De vakantiewoningen in Moravië-Silezië zijn allemaal gesitueerd op schitterende plaatsen in het landschap. Vanuit uw vakantiehuis kunt u makkelijk de natuur in en een mooie wandeling maken door de berggebieden van Moravië-Silezië. De eigenaar van uw vakantiehuisje vertelt u graag meer over de omgeving en over de natuurgebieden die er allemaal in Moravië-Silezië te vinden zijn. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiehuis in Moravië-Silezië ook de stad Ostrava bezoeken, of een kijkje over de grens nemen in Polen of Slovenië.

Meer weten over vakantiewoningen in Moravië-Silezië?

Heeft u een vraag over de natuur in Moravië-Silezië? Wilt u meer weten over de vakantiehuizen die in Moravië-Silezië te vinden zijn? U kunt gerust contact met ons opnemen, door te bellen of een mail te sturen. Wij zullen uw vragen snel beantwoorden zodat u zo goed mogelijk geholpen wordt met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Moravië-Silezië!