Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Zlín is een regio in het zuidoosten van Tsjechië. Over het algemeen is de omgeving erg natuurrijk. Grote delen van Zlín zijn bedekt met bossen, terwijl slechts hier en daar grotere aaneengesloten delen van het land gebruikt worden voor akkerbouw. De oostelijke helft van de regio bestaat zelfs vrijwel geheel uit een schitterend met bos bedekt heuvellandschap. Op natuurhuisje.be vindt u de mooiste vakantiehuizen in de regio Zlín. Vanuit uw vakantiewoning kunt u niet alleen de natuur in, maar u kunt ook de gezellige plaatsen in deze regio bezoeken. Vooral in het westelijke deel van de provincie vindt u enkele grotere dorpen waaronder Zlín, de hoofdstad van de regio. Bezienswaardigheden in deze plaats zijn het stadhuis, en het grote gebouw van de schoenenfabriek, waarin nu onder andere een museum gevestigd is.

Natuur in Zlín

In het oostelijke deel van de regio Zlín, rondom de plaats Vsetin, vindt u een heuvelachtig bebost landschap. In de dalen stromen beken en vindt u kleine dorpjes. Tussen de dalen in vindt u echter uitgestrekte bosgebieden, waarin u vanuit uw vakantiehuis schitterende wandelingen kunt maken. Het westelijke deel van Zlín kent meer dorpen en steden en hier wordt ook een groter deel van het land gebruikt voor land- en akkerbouw. Toch kunt u ook hier vanuit uw vakantiewoning de natuur in trekken. Langs de rivier Morava vindt u mooie natuurgebieden, waaronder enkele meren, maar ook vochtige bosgebieden.

De hele regio Zlín is rijk aan vogels. In de landbouwgebieden komen bijvoorbeeld de patrijs, kwartel en grauwe gors voor. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis de meer beboste gebieden bezoekt maakt u kans om een draaihals of middelste bonte specht tegen te komen. Ook de zeldzame Syrische bonte specht komt in Zlín voor. Daarnaast leven er in de bossen meerdere soorten zoogdieren, zoals wild zwijn, ree en eekhoorn. Langs de beken maakt u kans om een waterspreeuw of ijsvogel te zien. Als u geluk heeft komt u tijdens één van uw wandelingen de bijeneter tegen!

Vakantiehuizen in Zlín De vakantiewoningen die u op natuurhuisje.be vindt zijn allemaal gesitueerd op mooie plaatsen in de natuur. Vanuit uw vakantiehuisje kunt u dan ook direct de natuur in, en schitterende wandelingen maken in de natuurrijke omgeving van Zlín. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiewoning in Zlín ook leuke dorpen en steden bezoeken, zoals de stad Zlín zelf. De eigenaren van de vakantiewoningen weten u vaak veel leuke details over de regio te vertellen.

Meer weten over vakantiehuizen in Zlín?
Heeft u een vraag over de natuur in Zlín of wilt u meer weten over een bepaalde vakantiewoning? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning.