Vakantiehuizen Turkije

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Turkije

Turkije is een deels Europees en deels Aziatisch land. Het land kent verschillende lokale klimaten, omdat het enerzijds aan zee ligt en anderzijds vele geïsoleerde gebergten kent. Hoge gebergten worden hier dan ook afgewisseld met rivierduinen, moerassen en zandwoestijnen. Ben jij een liefhebber van cultuur, maar ook van natuur? Dan zit jij in Turkije helemaal op je plek. Grote delen van het land wachten nog om door jou ontdekt te worden.

Flora en fauna

Vanwege de verschillende klimaat- en landschapssoorten kent Turkije een enorm rijke biodiversiteit. Neem bijvoorbeeld het Pontisch Gebergte, gelegen in het noordoosten van het land en het zuidwesten van Georgië, vlakbij de Zwarte Zee. Het gebergte kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waaronder inheemse bloemen. Veel van de bergen zijn bedekt met dichte coniferenbossen, waar onder meer de bruine beer, de wolf en het hert hun plekje hebben gevonden. Daarnaast is Turkije rijk aan vlindersoorten en ook insecten komen hier in alle soorten en maten voor.

Activiteiten

Het mediterrane klimaat rond de Middellandse zee zorgt ervoor dat bezoekers hier voornamelijk naartoe trekken voor een zon-, zee- en strandvakantie. De steden Marmaris, Bodrum, Kusadasi en Antalya zijn welbekende strandbestemmingen met een scala aan uitgaans- en watersportmogelijkheden. Kom jij liever naar Turkije om cultuur te snuiven? Dan ben je hier inderdaad helemaal op je plek. Turkije kent een rijke geschiedenis van veel verschillende culturen, wat nog steeds is terug te zien in het huidige straatbeeld. In Istanbul en Ankara, maar ook in de kleine dorpjes verspreid door het land, heet de lokale bevolking je graag van harte welkom om je kennis te laten maken met hun cultuur en keuken.

Meer informatie?

Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in Turkije, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen