Vakantievilla

Vind jij het belangrijk om comfort en luxe te hebben tijdens de vakantie? Dan is een verblijf in een vakantievilla echt iets voor jou! Je kan op deze manier genieten van het comfort dat ook wordt aangeboden in een hotel, maar wel volledig je eigen gang gaan en van het geweldige landschap in de omgeving genieten!

Lees meer over vakantievilla's in de natuur

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantievilla

Vind jij het belangrijk om comfort en luxe te hebben tijdens de vakantie? Dan is een verblijf in een vakantievilla echt iets voor jou! Je kan op deze manier genieten van het comfort dat ook wordt aangeboden in een hotel, maar wel volledig je eigen gang gaan en van het geweldige landschap in de omgeving genieten!

Luxe en comfort

In een vakantievilla in de natuur beleef je het optimale comfort met een goede portie luxe, wat natuurlijk erg belangrijk is voor een geslaagde vakantie. Door de grootte van een vakantievilla kun je hier uitstekend terecht met grote groepen, en met een exemplaar van Natuurhuisje loopt je zo de prachtige natuur in om de mooiste avonturen samen te beleven! Onze vakantievilla’s staan namelijk middenin de natuur, dus terwijl je geniet van een heerlijk verblijf in een luxe villa, ben je omringd door prachtige bossen, weilanden of andere prachtige landschappen. Dat betekent dus dat je je huisje uit stapt en zo een wandeling kan gaan maken door de natuur. Of je doet ‘s ochtends je gordijnen open en je wordt verrast door vogeltjes, eekhoorntjes en een mooie zonsopkomst.

De afwisselende landschappen in Europa

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

In België is gelukkig ook nog genoeg te ontdekken. Ondanks dat het een redelijk klein land is, zijn er nog veel dieren te vinden. De vele bossen bieden een leefgebied voor de vele verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter.

In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Hier komen vanwege het strenge klimaat, de neerslag en de lange winters een aantal zeldzame plantensoorten voor. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond.

Activiteiten die je kunt ondernemen

Wanneer je verblijft in een vakantievilla van Natuurhuisje verblijf je heerlijk midden in de natuur! Van daaruit kun je dan ook prima jouw vakantieland en omgeving gaan ontdekken. Zowel in eigen land als in de rest van Europa kun je prima terecht voor diverse activiteiten. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden.

Relaxen of actief bezig zijn

Niet iedereen komt tot rust door massages, verwennerij en extra lang uitslapen. Sommige mensen vinden het heerlijk ontspannend om juist zoveel mogelijk te doen op vakantie. Als jij er daar 1 van bent, dan kies je uiteraard voor een actieve vakantie. Bedenk dan wat voor jou het meest ontspannend is, bijvoorbeeld elke dag lange wandeltochten maken en verblijven in een toffe blokhut. Of juist verblijven in een super de luxe vakantievilla, terwijl je elke dag de leukste activiteiten opzoekt, zoals klimmen, boogschieten, paragliden, paardrijden en nog veel meer. Het is dan natuurlijk wel handig dat je van tevoren goed onderzoekt of dat allemaal in de buurt te vinden is.

De Ardennen

Wanneer je een echte natuurliefhebber bent, dan kun je echt volop genieten in de Belgische Ardennen. In dit prachtige landschap vol bossen, rivieren en dorpjes kun je onder andere terecht voor diverse wandelroutes. Ook de sportievelingen kunnen prima terecht in de Belgische Ardennen. Je kunt er namelijk ook kanovaren, tokkelen, mountainbiken en abseilen. Er worden zelfs hele survivalweekends georganiseerd, dus er is echt voor iedereen wel wat te beleven!

Geschikt voor elk seizoen

Het klimaat In Europa loopt uiteen van poolklimaat tot een subtropisch klimaat. Het mediterraan klimaat in het zuiden is warm en droog. De noordwestelijke en westelijke delen hebben een mild en over het algemeen vochtig klimaat, dat door de wind vanuit de Atlantische Oceaan wordt beïnvloed. In Midden- en Oost-Europa is het klimaat van een vochtig continentaal type, met koele zomers. Het klimaat is milder in vergelijking met andere gebieden op dezelfde breedtegraad door de invloed van de Golfstroom. De Golfstroom zorgt niet alleen voor warmer water langs de kusten van Europa, maar zorgt er ook voor dat de heersende westenwind wordt opgewarmd.

Een fijn aspect van een verblijf in een vakantievilla is dat je er het hele jaar door kunt verblijven. In tegenstelling tot kamperen, ben je tijdens een verblijf in een vakantievilla niet gebonden aan het weer. Je zit gegarandeerd lekker warm, knus en comfortabel in de vakantievilla met de lekkerste bedden en een goeie bank! Tijdens de herfst kun je bijvoorbeeld prachtige herfstwandelingen maken in de natuur vanuit je vakantiehuisje, genietend van de veranderende kleuren.

In de zomer kan je dan weer genieten van een ontbijtje op de patio, waarna je ook op pad kunt gaan in de natuur. Zelfs in de winter kan het niet verkeerd gaan in een vakantievilla! Zoek de gezelligheid op en met een beetje geluk kun je een sneeuwwandeling maken met een daarbij horend sneeuwballengevecht natuurlijk. Geniet daarna lekker van warme chocolademelk met slagroom bij de openhaard in je bungalow. Of kies ervoor om in de lente te gaan, wanneer je kunt genieten van de landschappen die weer kleurrijker worden en de bomen die haar bladeren weer laat zien.