Vakantiehuis op de Veluwe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis op de Veluwe

De bosrijke landstreek Veluwe bevindt zich in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van Nederland en daarom een must-see wanneer je in Gelderland op vakantie gaat. Cultuur, natuur en historie komen hier samen en zorgen ervoor dat je je op de Veluwe weken kunt vermaken zonder ook maar enigszins verveeld te raken. Je vindt er dieren, rust, ruimte en tal van outdoor activiteiten. Naast prachtige flora kent het gebied ook een gevarieerde wildpopulatie. Zo vind je er bijvoorbeeld wilde zwijnen, maar ook edelherten, boommarters en vossen. Kom het zelf beleven!

De Veluwse natuur

Binnen de niet officieel vastgestelde grenzen van de Veluwe liggen twee verschillende nationale parken. Dit zijn het Nationaal Park de Veluwezoom en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het Nationaal Park Veluwezoom beslaat 5000 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Veluwezoom is het eerste Nationaal Park van Nederland. Het glooiende landschap van stuwwallen, ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, kenmerkt het gebied. Vanaf de Posbank, een mooi uitzichtpunt in het park, krijg je hiervan een goed beeld. Eén van de stuwwallen is Signaal Imbosch, met bijna 110 meter het hoogste punt van de Veluwe én van Gelderland. In het Nationaal Park komt groot en klein wild voor, maar je komt er ook veel vogelsoorten en reptielen tegen. Om het park leefbaar en open te houden, worden grote grazers ingezet, zoals Schotse hooglanders en IJslandse pony’s.

Het tweede Nationaal Park dat zich op de Veluwe bevindt, is de Hoge Veluwe, voor de outdoor liefhebbers een echt hoogtepunt van de Nederlandse natuur. Het park is nauwelijks toegankelijk voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeerd, maar je kunt er wel kilometers lang wandelen, paardrijden of segway rijden door steeds weer andere landschappen, met of zonder begeleiding. Ook fietsen is er volop mogelijk, bijvoorbeeld op de ‘’witte fietsen’’ die je gratis mag gebruiken binnen de parkgrenzen. Ook mogelijk is een bezoek aan één van de wildobservatiepunten. Misschien spot je wel een ree, edelhert of wild zwijn!

Zowel jong en oud kunnen zich heerlijk vermaken

Waar volwassenen lange fietstochten of mountainbiketochten kunnen maken, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen! Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje op of nabij de Veluwe en wil je met eigen ogen zien hoe de natuur hier vrij spel heeft? Bekijk dan snel het ruime aanbod van vakantiehuisjes op de website van Natuurhuisje.

Inloggen