Weekendje weg aan zee

Weekendje weg aan zee

Lees meer over weekendje weg aan zee
Lees meer over:

Weekendje weg aan zee

Wil je er even lekker tussenuit, kies dan eens voor een weekendje weg aan zee! Je hoeft helemaal niet zo lang weg om even op te laden en het vakantiegevoel te beleven. Een weekendje is vaak al meer dan genoeg om even te ontsnappen aan de drukte en de hectiek van de stad. Naar de zee gaan is altijd leuk, maar overal ziet de zee er weer anders uit en vallen er andere dingen te beleven. Aan de ene zee kun je genieten van een prachtig zandstrand, terwijl je aan de andere zeer steentjes en rotsen vindt.

De natuur aan zee

Elk land heeft zo zijn eigen flora en fauna, en doordat al onze vakantiehuisjes in de natuur gelegen zijn, zal je altijd wel een aantal dieren tegenkomen! Op veel stranden kun je ook met een gids of boswachter op pad gaan. Hij of zij kan je dan alle plekjes tonen die echt de moeite waard zijn om te bekijken, en je alles vertellen over de unieke fauna en flora van het gebied.

De kustlijn van België is niet lang - 66 kilometer - en daarom is het heel geschikt om diverse badplaatsen te gaan verkennen tijdens jouw weekendje weg. Nieuwpoort, De Haan, Knokke, Blankenberge en Oostende zijn veruit de bekendste badplaatsen van het land. Aan de zee kun je bijvoorbeeld ook bruinvissen en zeehonden tegenkomen. Verblijf je in de Nederlandse provincie zeeland, dan is de beste plek om hen te aanschouwen ongetwijfeld het Nationaal park Oosterschelde. Dankzij de combinatie aan zoet en zout water, én de afwisseling van eb en vloed, leven hier letterlijk duizenden soorten vogels, vissen, zoogdieren en planten. De zeehonden kom je het snelst tegen op de Roggenplaat, waar ze bij laag water heerlijk zonnen. De bruinvissen zie je dan weer boven water komen langs de kust. De vele waterpartijen vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. Als er geen sprake is van eb en vloed bewegingen in het water, dan kom je vooral dieren tegen die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen.

Activiteiten aan zee

Een weekendje aan zee kun je zo rustig en actief als je zelf wilt invullen. Het voordeel van de zee is dat er heel wat mogelijkheden zijn om activiteiten te ondernemen. Maak kilometerslange wandelingen aan de kust en borrel in de pauze bij een van de strandtenten die jullie tegenkomen, neem eens een les kitesurfen, ga vliegeren, kajakken, leer windsurfen of relax de hele dag met een goed boek en elkaars gezelschap op een handdoek in het zand. Zak in het vroege voorjaarszonnetje in de loungebanken van een gezellige strandtent met een goed glas wijn in de hand of verken de regio aan de hand van een van de vele wandel- of fietspaden in de buurt.

Ben jij op zoek naar een leuk vakantieadres in de buurt van het strand? Bekijk onze selectie vakantiehuizen aan zee in België en in andere landen binnen Europa en regel in slechts een paar klikken jullie weekend aan zee.