Weekje weg

Heb je wat tijd en ben je toe aan een korte vakantie? Een weekje weg is precies lang genoeg om even op adem te komen en te ontspannen. Of je nu een weekje in de zon wilt genieten of het liefst voor een actieve vakantie kiest, bij Natuurhuisje vind je sowieso de perfecte accommodatie voor een weekje weg!

Lees meer over een weekje weg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekje weg

Heb jij zin om een weekje weg te gaan? Dan is de keus uit bestemmingen en accommodaties vast reuzegroot! Tijdens een weekje weg wil je natuurlijk optimaal tot rust komen en een echt vakantiegevoel beleven. Dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur. Daarom hebben wij bij Natuurhuisje de mooiste vakantiehuisjes voor je uitgezocht, door heel Europa en gewoon in België.

Wie denkt dat je een wekenlange vakantie nodig hebt om te kunnen relaxen en uit te kunnen rusten, die heeft het mis! Een weekje weg in Europa is vaak al meer dan genoeg om helemaal opgeladen weer terug te kunnen komen en er weer met volle kracht tegenaan te kunnen in het dagelijkse leven. Of je nu in België blijft of liever de grens overgaat, een weekje op vakantie is altijd een goed idee. Vooral als dat in de natuur is!

De afwisselende landschappen in Europa

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. In Nederland heeft iedere provincie zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van prachtige flora en fauna. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg, wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland, ontdek de hunebedden van Drenthe of ga wadlopen op één van de Wadden Eilanden in het noorden van het land.

Oostenrijk staat echt bekend om de prachtige natuur die je er volop terugvindt. Het is niet eens zo ver van België en toch waan je je heel ergens anders. In Oostenrijk vind je geen zee, aangezien het land omringt wordt door het vaste land, maar aan water is er absoluut geen gebrek. Tijdens je weekje weg in Oostenrijk kun je namelijk volop genieten van de prachtige meren die er zijn. Deze meren zijn ontzettend mooi blauw en lijken niks op de meren die je in België tegenkomt. Met de flora en de fauna zit het ook zeker wel goed.

Er is altijd wel iets te doen

Een vakantiehuisje midden in het bos is natuurlijk ideaal als je heerlijk wilt wandelen, maar zijn er ook vaak andere leuke activiteiten in de buurt. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er in het huisje zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit.

Ga heerlijk wandelen

Als je van wandelen houdt, dan is het te voet verkennen van een natuurgebied bij jou in de buurt een echte must! Er is voor wandelaars werkelijk niks fijners dan de deur uit kunnen stappen en meteen een mooie wandeling te kunnen gaan maken! Tijdens het wandelen staat het ontdekken van nieuwe pareltjes in de natuur centraal, samen met het genieten van de heerlijke lichaamsbeweging. Ieder jaar weer gaan wandelaars op zoek naar de nieuwe wandelbestemming. Overal in Europa, zelfs overal ter wereld, kun je op allerlei plekken wandelen. Langs watervallen, door de bergen en door de heuvels bijvoorbeeld.

Of ga fietsen

Houden jullie niet zo van wandelen, maar zijn jullie juist echte fietsfanaten? Dan ga je natuurlijk samen een stukje fietsen in de prachtige omgeving. Ook hierbij kunnen jullie gerust de picknickmand meenemen, want een tussenstop maken is altijd leuk. Voordeel van samen fietsen is dat jullie een stuk verder kunnen gaan en dus meer kunnen ontdekken.

Het weer in Europa

Het klimaat in Europa loopt uiteen van poolklimaat tot een subtropisch klimaat. Het mediterraan klimaat in het zuiden is warm en droog. De noordwestelijke en westelijke delen hebben een mild en over het algemeen vochtig klimaat. In Midden- en Oost-Europa is het klimaat van een vochtig continentaal type, met koele zomers. Het kan in Europa het hele jaar door regenen, maar de meeste regen valt in de winter. De winter begint in december en duurt ongeveer tot maart, de zomer begint en juni en eindigt in september.

In de Benelux, het noorden van Frankrijk en gedeeltes van Duitsland kan het weer nog al eens wisselvallig zijn. Zeker in België en Nederland kan het weer erg onvoorspelbaar zijn en na een aantal dagen zon kan het zo maar ineens regenen. Het is dus handig als je ook voordat je in de zomer op vakantie gaat, te kijken wat voor weer het wordt op je bestemming. Hoewel de temperatuur niet overal even hoog is, kan de zon nog steeds flink branden. Verblijf je tijdens de zomer ergens in Zuid-Europa, dan is het natuurlijk heerlijk om ergens met zwembad te verblijven, zodat je heerlijk kunt afkoelen. Maar ook als je ergens verblijft zonder zwembad zijn er vaak genoeg plekjes waar je kunt afkoelen mocht het erg warm zijn.