Zomervakantie Nederland

Ben je op zoek naar een fijne bestemming voor in de zomervakantie? Waarom kies je dan niet eens voor buurland Nederland! Hier valt nog zo ontzettend veel te ontdekken in de natuur, dus je hoeft echt niet altijd ver weg om een geslaagde zomervakantie te beleven. Tijdens een zomervakantie in Nederland geniet je het beste van de prachtige omgeving vanuit een accommodatie in de natuur, en die boek je bij Natuurhuisje!

Lees meer over zomervakantie Nederland
Lees meer over:

Zomervakantie Nederland

Ben je op zoek naar een fijne bestemming voor in de zomervakantie? Waarom kies je dan niet eens voor buurland Nederland! Hier valt nog zo ontzettend veel te ontdekken in de natuur, dus je hoeft echt niet altijd ver weg om een geslaagde zomervakantie te beleven. Tijdens een zomervakantie in Nederland geniet je het beste van de prachtige omgeving vanuit een accommodatie in de natuur, en die boek je bij Natuurhuisje!

Je zult het misschien niet denken, maar Nederland is een perfecte vakantiebestemming voor in de zomervakantie! In dit land stikt het van de prachtige Nationale Parken en natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen in de zomervakantie. Wat dacht je van de heerlijke stranden, de gezellige dorpen en de prachtige Waddeneilanden? In Nederland kan je werkelijk alle kanten op in de zomervakantie! Wil je het deze zomervakantie echt eens uniek doen, ga dan voor een accommodatie van Natuurhuisje. Dan verblijf je gegarandeerd middenin de natuur, omringd door niets anders dan rust, ruimte, natuur en privacy. Ver weg van het massatoerisme en de drukte van de stad zal jij echt kunnen opladen deze zomervakantie. Dit is precies waar Natuurhuisje voor staat!

Ga de natuur in

Hoewel Nederland bekend staat als een goed bebouwd oppervlakte, blijft er nog talloze vierkante kilometers aan natuur over voor de natuurliefhebber. Iedere provincie heeft zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden waarvandaan je de flora en fauna van desbetreffend gebied goed kunt leren kennen. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg, wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland, ontdek de hunebedden van Drenthe of ga wadlopen op één van de Wadden Eilanden in het noorden van het land.

In het noorden van het land kun je het Nationale Park Dwingelderveld bezoeken. Dit nationale park heeft het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Of breng een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je dieren zoals wilde zwijnen, vossen en edelherten kunt spotten terwijl je over de heide en door de bossen loopt. Meer dan de helft van dit Nationale Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Houd tijdens een bezoek aan één van de wild observatiepunten rekening met de windrichting; zodra de dieren je ruiken zijn je kansen verkeken! In het park vind je vele soorten bijzondere vogel- en insectensoorten.

Wil je liever vogels spotten? Breng dan vooral een bezoek aan het Nationale Park De Biesbosch.

Dit nationale park heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn internationaal belang voor grote aantallen vogels. Hier komen planten voor die een voorkeur hebben voor water. Twee bijzondere van deze planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied.

Onderneem de leukste activiteiten

Hoe kun je nu beter tot rust komen tijdens jouw last minute herfstvakantie dan in een accommodatie middenin de natuur? Wij zijn van mening dat er niets beters is! Zo ontsnap je echt even aan de dagelijkse sleur en aan de drukte van de stad, en kun je jezelf helemaal opladen met de kracht van de natuur. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen! Zij zullen zich als ware avonturiers voelen in de prachtige natuur, met zo veel ruimte om in bomen te klimmen, te spelen, te sporten en te ravotten. Volwassenen kunnen dan helemaal bijkomen op de veranda van de accommodatie of lekker binnen met een goed boek!

Je wilt eropuit gaan om het gebied te leren kennen. Wandelen of fietsen zijn dan ook populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen. Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in de natuurparken in Nederland.

Door de relatief korte afstand naar én de afstanden in Nederland vallen tijdens een vakantie cultuur en natuur ideaal te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in Den Haag waar je kunt genieten van de stadse gezelligheid, maar waar je binnen no time op het heerlijke strand van Scheveningen bent om te zonnen. Ook vind je door het hele land bourgondische steden waar je op een typisch Nederlandse manier kunt genieten van al het goede in het leven.

Het Nederlandse zomerweer

Nederland beschikt net als België over een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Tijdens de warme, droge dagen kun je heerlijk genieten aan het strand. Vooral Zeeland en de Waddeneilanden zijn populaire bestemmingen in Nederland voor strandvakanties, maar ook in Noord-, en Zuid-Holland kun je heerlijke stranden vinden.