Zomervakantie Oostenrijk

Wil jij op zomervakantie gaan naar een land dat nog relatief onontdekt is gebleven in de zomer? Ga dan eens op zomervakantie naar Oostenrijk! Misschien denk je bij Oostenrijk gelijk aan een vakantie in de sneeuw tijdens een wintersport. Dit kan uiteraard uitstekend in Oostenrijk, maar in de lente en in de zomer wanneer de sneeuw smelt toveren de berglandschappen zich om tot groene landschappen waar heerlijk gewandeld kan worden. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de Oostenrijkse natuur!

Lees meer over zomervakantie Oostenrijk
Lees meer over:

Zomervakantie Oostenrijk

Wil jij op zomervakantie gaan naar een land dat nog relatief onontdekt is gebleven in de zomer? Ga dan eens op zomervakantie naar Oostenrijk! Misschien denk je bij Oostenrijk gelijk aan een vakantie in de sneeuw tijdens een wintersport. Dit kan uiteraard uitstekend in Oostenrijk, maar in de lente en in de zomer wanneer de sneeuw smelt toveren de berglandschappen zich om tot groene landschappen waar heerlijk gewandeld kan worden. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de Oostenrijkse natuur!

Alhoewel Oostenrijk welbekend is onder Europeanen als wintersportbestemming, heeft Oostenrijk nog veel meer te bieden. Vooral in de lente en in de zomer! Wanneer er geen sneeuw ligt in Oostenrijk, waan je je in een waar natuurparadijs waar glooiende groene bergen en heuvels het uitzicht vormen vanuit je Natuurhuisje. Oostenrijk ligt namelijk middenin de imposante Alpen, dus je kunt je wel voorstellen dat je hier indrukwekkende natuur om je heen hebt! Door de vele hoogteverschillen in het land zijn de klimaten per regio erg verschillend, wat de mogelijkheden tot vertier in natuur erg divers maakt.

Natuur in Oostenrijk

In Oostenrijk is een grote variatie aan flora en fauna. Vooral in het zomerseizoen! Wie houdt van glooiende, levende natuur zit met een zomervakantie in Oostenrijk dus wel goed. In de lente zal je de witte winterlandschappen langzamerhand zien veranderen in kleurrijke landschappen vol met gras, kleurrijke bloemen en groene bomen. In de zomer staat dan alles vol in bloei en kun jij daar optimaal van genieten! Plantenliefhebbers kunnen hier vele soorten unieke planten scoren, en ook dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wilde dieren spot je in Oostenrijk onder andere in de glooiende bossen. Hier leven onder andere marmotten, berkraaien, hazen, marters, fazanten, vossen en reeën. In het zuiden van Oostenrijk kun je zelfs beren tegenkomen, waarvoor je dan wel weer een beetje moet oppassen!

In de verschillende Nationale Parken van Oostenrijk is het ook heerlijk vertoeven met een wandeling of fietstocht. Een Nationaal Park is het Hohe Tauern Nationaal Park, waar je versteld zult staan door het natuurschoon! In dit natuurgebied vind je onder andere watervallen en gletsjers. Wil je iets écht bijzonders zien? Ga dan eens naar de Grotten Eisriesenwelt in het midden van Oostenrijk, dit is namelijk de grootste ijsgrot ter wereld, gelegen in het Tennengebergte! Je kunt deze grotten verkennen onder begeleiding van een gids. Andere spectaculaire Nationale Parken in Oostenrijk waar je heerlijk kunt wandelen in de zomervakantie zijn Thayatal, Gesäuse, Kalkalpen en Donau-Alpen.

Buiten de Nationale Parken is de natuur in Oostenrijk natuurlijk ook oogverblindend mooi. Je zult tijdens het reizen door dit land in de zomervakantie langs watervallen, bergketens, fonkelende meren en eindeloze alpenweiden komen. Als je toe bent aan wat culturele afwisseling, zit je vanuit een vakantiehuisje in Oostenrijk binnen no time in een pittoresk, typisch Oostenrijks dorpje.

Er valt genoeg te ondernemen

Kies je voor een zomervakantie in Oostenrijk, dan weet je in ieder geval zeker dat de vakantie niet saai zal zijn! Om je alvast een voorproefje te geven van alles dat er te doen is, hebben we hier een aantal leuke en mooie activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Maak een rondvaart in Wenen

Als je in de buurt van Wenen bent, dan moet je echt een keer meegaan met een rondvaart in deze prachtige stad. Hierbij vaar je over het donaukanaal en kun je genieten van prachtige bezienswaardigheden. Je kunt onder andere kiezen voor een 1 uur durende tocht, maar je kunt ook kiezen voor een tocht van maar liefst 3,5 uur! Je vaart langs prachtige gebouwen, waarbij er telkens iets verteld zal worden over de geschiedenis en de functie van deze gebouwen. Natuurlijk kun je op de boot zelf terecht voor diverse heerlijke hapjes en drankjes. Ook ‘s avonds kun je een rondvaart maken, wat natuurlijk erg romantisch is.

Wandelen in Oostenrijk

Oostenrijk heeft zoveel te bieden dat je elke dag wel weer wat nieuws kunt ontdekken. Je kan dan ook je lol op wanneer je de wandelschoenen mee hebt genomen! Zorg ervoor dat je echt goede schoenen mee hebt waar je urenlang op kan wandelen. Soms loop je namelijk dwars door de bergen, terwijl je het volgende moment weer door het bos loopt. Ook kan het wel eens voorkomen dat je door een riviertje moet of dat het ineens gaat regenen. In de bergen moet je overal op voorbereid zijn. Laat je verrassen door de prachtige vergezichten en de glooiende landschappen die Oostenrijk te bieden heeft. Ook wilde dieren zijn zeer goed te spotten tijdens jullie wandeling, vergeet de camera dus niet mee te nemen!

Vissen in Oostenrijk

Wist je dat je In Oostenrijk ook uitstekend terecht kan om te vissen? Je kunt er terecht voor talloze visgebieden en vindt er onder andere beekforellen, zalmforellen, karpers en kopvoorns. Sportvissers kunnen er uitstekend terecht in bijvoorbeeld de Gail. Dit is een van de meest ongerepte wateren in het Alpengebied. Naast deze rivier kun je er ook prima terecht in en rond de Neusiedler See, het Waldviertel, de Große Mühl in het Böhmerwald en het Tannheimer Tal. De Oostenrijkse visgebieden zijn onder andere zeer geschikt voor sport- en vliegvissers.

Wat voor weer kun je verwachten?

Oostenrijk kent volgens het Köppen-systeem drie verschillende klimaten. De hoogste gebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat en de lager gelegen delen een gematigd landklimaat. De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

De zomers in Oostenrijk zijn gemiddeld warmer dan bij ons. Zelfs in de middelhoge berggebieden is het dan op veel dagen aangenaam warm en vrij zonnig. In de winter valt vrijwel alle neerslag in de vorm van sneeuw, alleen in de allerlaagste delen van Oostenrijk kan het regenen bij temperaturen boven het vriespunt. De hoogste bergtoppen hebben eeuwige sneeuw. Deze prachtige toppen zien het hele jaar door wit van de sneeuw. Na het wintersportseizoen herstelt de natuur zich weer: witte bergen worden weer groen, rivieren en meren ontdooien en vogels keren weer terug om er te broeden.