b&b Henegouwen

b&b Henegouwen

Lees meer over b&b Henegouwen
Lees meer over:

B&B Henegouwen

Henegouwen is een provincie in het zuidwesten van België. De hoofdstad van de regio is Bergen en de totale provincie heeft ongeveer 1.300.000 inwoners. Behalve traditionele stadjes is er ook een hoop natuurschoon te beleven in dit gedeelte van Wallonië. De bosgebieden in het oosten van de provincie zijn de voorlopers van de Ardennen. Onze Bed & Breakfasts in Henegouwen liggen op de mooiste plekjes van deze streek.

De natuur in Henegouwen

Wallonië beschikt dankzij haar klimaat en haar landschappen over onschatbare natuurlijke rijkdommen. De Ardennen speelt hier een belangrijke rol in. In dit natuurgebied komen soorten voor die in de rest van België vrijwel niet worden waargenomen. Een goed voorbeeld hiervan is de Notenkraker. Deze vogel komt alleen voor in dit gedeelte van België, waar hij zich voedt met sparren kegels. Soms is het mogelijk om de notenkraker vrij in de top van een naaldboom te zien. Een ander dier dat tot de verbeelding spreekt is een tijdje geleden ook weer waargenomen in de Belgische Ardennen. Dit dier is de wolf! Het was al weer jaren geleden dat er wolven in de Ardennen gezien zijn, maar het blijkt dus zeker mogelijk te zijn.

In Henegouwen liggen maar liefst drie grote natuurparken. Dit zijn gebieden waarin er veel aandacht aan de natuur gegeven wordt, en er geprobeerd wordt om een goede balans te vinden tussen economische, culturele en biologische waarden. In de natuurparken zijn vele bijzondere bossen te vinden die vol staan met bijzondere plantensoorten. Veel bosgebieden in Henegouwen zijn zogenaamde bronbossen; bossen waarin beekjes ontspringen. Langs deze beekjes zijn vaak vogelsoorten als grote gele kwikstaart en ijsvogel en plantensoorten als bittere veldkers en goudveil te vinden. Ook nabij de vakantiehuizen is vaak al van alles te beleven. Zo maak je na een regenbui kans om vuursalamanders de weg over te zien steken. Daarnaast zijn er vele vogelsoorten die algemeen in Henegouwen voorkomen, waaronder bijvoorbeeld verschillende soorten spechten en leeuweriken.

Maak heerlijke wandelingen en fietstochten

De provincie Henegouwen is uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers. Wanneer je zelf graag een lange wandeling maakt dan kun je vanuit een vakantiehuis Henegouwen je hart ophalen. In onze natuurhuisjes zijn namelijk vaak wandel en fietsroutes aanwezig. De route begint vaak vanuit het huisje, of op de hoek van de straat van de Bed & Breakfast. Vaak heeft de huiseigenaar zelf wat informatie over de omgeving, is dit niet het geval dan is er in de buurt altijd wel een toeristeninformatie met alles over de provincie Henegouwen. De regio is geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard. Ook als je houdt van sportieve activiteiten is dit de ideale plek voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn een aantal sporten die je in de regio kunt beoefenen. Een Bed & Breakfast in Henegouwen is de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en fietstochten!