Bungalow Namen

Bungalow Namen

Lees meer over Bungalow Namen
Lees meer over:

Bungalow Namen

Namen staat bekend als de Poort tot de Belgische Ardennen. Logisch dat het de uitgelezen plek is om ontspanning, rust en stilte op de zoeken. Een overnachting in een bungalow maakt dit alles nog des te prettiger. Boek een plekje aan de rand van een bos of tegen het water als je pal in de natuur wil blijven. Voor mensen die iets meer geneigd zijn om door schilderachtige dorpjes te kuieren, zijn er ook tal van opties!

Natuur in Namur

Namen bestaat uit tal van kleine gemeenten, dorpen en gehuchten die elk hun eigen verhaal te vertellen hebben. Voor avonturiers is Viroinval de place to be! Het natuurpark Viroin-Hermeton barst van de buitenactiviteiten zoals kajakken op de Viroin rivier, er zijn tal van aangeduide wandel-, fiets en mountainbikepaden die door de bossen lopen, en er is zelfs een mountainboardpark aanwezig, namelijk Wanyipark! Verspreid over het gebied vind je tal van vakantieparken en campings om te overnachten.

Hetzelfde kan gezegd worden van Rochefort, waar je het natuurdomein van Malagne móet gezien hebben. Dit Archeopark brengt je terug naar de tijd van de Galliërs, en laat je kennismaken met de toenmalige manier van leven. Een echte aanrader voor iedereen, in het bijzonder voor kinderen. Bovendien is het nationaal park Lesse et Lomme een perfecte plek voor wandelaars, dankzij het prachtige pad van een kleine 80 kilometer dat door de omgeving loopt. Dit pad loopt vrijwel volledig door het bos, en is zelfs voor de meest geoefende wandelaar een uitdaging! Bovendien is de kans groot dat je de Oehoe te zien krijgt, de grootste uilensoort van Europa. Tot slot staat de regio bekend om haar vele verschillende bloemen die in het voorjaar en de vroege zomer de omgeving kleuren. Laat je betoveren door de witte, roze, gele en knalrode tinten van de orchideeën, anjers en andere bloemen, tijdens een heerlijke zomerwandeling. Het wordt echt niet beter dan dat!

Een andere aanrader is het uitkijkpunt Jambon de la Semois in de regio tussen Membre en Bohan. De Semois kronkelt er door het landschap in de vorm van een hesp, vandaar de typerende naam. Je vindt hier tal van flora die uitermate geschikt is voor wandelaars en fietsers, gaande van prachtige loofbossen tot steile rotswanden langs de rivier. Verkoeling kan je vinden aan de oevers van Le Sautou, een klein maar fijn riviertje te midden een prachtig natuurgebied. Indien je een adembenemend uitkijkpunt zoekt, is La Cuve de plek voor jou. Deze ijzeren toren kijkt uit over de vallei van Vresse-sur-Semois, en zorgt zeker bij zonsopgang en zonsondergang voor buitengewone taferelen.

Accommodatie

Overnachten in een bungalow is overnachten in bijzondere gezelligheid. Niets is beter dan terugkeren uit de Namense bossen na een natte herfstwandeling en kunnen relaxen in een knusse, warme bungalow. Of ga op reis tijdens de winter, en kijk uit de raam naar de miljoenen sneeuwvlokjes die uit de hemel dwarrelen en het landschap onder een sneeuwtapijt bedekken. Wanneer je ook gaat, overnachten in een bungalow in Namen staat garant voor een heerlijk ontspannende reis!