Chalet Antwerpen

Een chalet is de ideale accommodatie voor iedereen die midden in de natuur wil overnachten. Chalets bevinden zich midden in een prachtig natuurrijk gebied, waar je volop kunt genieten van het groen, de rust en de stilte. De regio Antwerpen heeft een aantal mooie chalets waarin jij heerlijk kunt bijkomen tijdens jouw vakantie. Een chalet is perfect voor echte natuurliefhebbers die eens op zoek zijn naar wat anders dan een standaard huisje. Zelfs onder de rook van de havenstad Antwerpen zijn er nog mooie natuurgebieden te vinden.

Lees meer over chalet Antwerpen
Lees meer over:

Chalet Antwerpen

Een chalet is de ideale accommodatie voor iedereen die midden in de natuur wil overnachten. Chalets bevinden zich midden in een prachtig natuurrijk gebied, waar je volop kunt genieten van het groen, de rust en de stilte. De regio Antwerpen heeft een aantal mooie chalets waarin jij heerlijk kunt bijkomen tijdens jouw vakantie. Een chalet is perfect voor echte natuurliefhebbers die eens op zoek zijn naar wat anders dan een standaard huisje. Zelfs onder de rook van de havenstad Antwerpen zijn er nog mooie natuurgebieden te vinden. Daarnaast zijn er in regio Antwerpen ook verschillende grote aaneengesloten natuurgebieden te vinden, zoals het Groot Schietveld en de Kalmthoutse heide.

De natuur in Antwerpen

De natuur in Antwerpen wordt vooral gekenmerkt door heideterreinen, vennengebieden en een aantal grote bossen. Dichtbij de grote stad Antwerpen zijn verschillende natuurgebieden te vinden. Zo is er het park Linkeroever, waar verschillende bijzondere soorten planten en vogels te vinden zijn. Ook de bossen in de omgeving van de stad zijn een bezoekje waard. In het vroege voorjaar bloeit hier namelijk een uitbundige voorjaarsflora met vele sleutelbloemen en anemonen. In het oostelijke gedeelte van de regio Antwerpen liggen de wat grotere, aaneengesloten bos- en heidegebieden zoals onder andere het Groot Schietveld. Dit natuurgebied is een oud schietterrein gelegen in het hartje van de Belgische Kempen. Hier en daar staan op het terrein oude tanks opgesteld, wat het een erg bijzonder gebied maakt. Ook bijzonder is de grote hoeveelheid adders die hier nog waargenomen worden. De adder is namelijk ook in België een bedreigde diersoort die vaak moeilijk te zien is.

Een ander natuurgebied dat in de Belgische Kempen ligt, is het Turnhouts vennengebied. Dit natuurgebied bestaat uit een aantal grote vennen die een bijzondere flora en fauna hebben. Tijdens de zomermaanden zijn er veel bijzondere libellen aanwezig nabij de vennen. In de wintermaanden zijn hier juist erg veel ganzen te vinden. De Merodebossen is een van de kleinere natuurgebieden die leuk zijn om te bezoeken. In deze uitgestrekte bossen vind je een rijke flora en fauna. Plantenliefhebbers zullen hier hun ogen uit kunnen kijken. Hier groeien namelijk plantensoorten zoals de blauwe knoop, berghertshooi en grote wolfsklauw.

Er is hier genoeg te doen

Er zijn dichtbij de stad Antwerpen en in de rest van de regio genoeg natuurgebieden te vinden waar je heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Verblijf je in de buurt van de stad Antwerpen, dan kun je in park Linkeroever op zoek gaan naar verschillende bijzondere soorten planten en vogels. Ook de bossen in de omgeving van de stad zijn een bezoekje waard. Vooral in het voorjaar bloeien hier verschillende prachtige bloemensoorten. Wil je wat cultuur opsnuiven, dan kun je natuurlijk de stad Antwerpen niet overslaan. Bezoek hier verschillende musea zoals het Museum de Reede, het Rubenshuis, het Fotomuseum en het Middelheimmuseum. Het is ook erg leuk om hier een stadstour te volgen zodat je de stad nog beter leert kennen!

Bekijk op deze pagina alle chalets die wij in de regio Antwerpen aanbieden!