Gite Nederland

Nederland is niet alleen een land van lange kassen en dichtbevolkte gebieden, maar ook een land van eindeloze duinen, uitgestrekte moerassen en ruige bossen. Vanuit een gîte in Nederland kun je alle kanten op. Verken tijdens jouw vakantie de vele gevarieerde landschappen. Afhankelijk van waar in het land je verblijft kun je zandstranden, lange kuststroken, rivierlandschappen, polderlandschappen en grote en kleine bosgebieden vinden.

Lees meer over gite Nederland
Lees meer over:

Gite Nederland

Nederland is niet alleen een land van lange kassen en dichtbevolkte gebieden, maar ook een land van eindeloze duinen, uitgestrekte moerassen en ruige bossen. Vanuit een gîte in Nederland kun je alle kanten op. Verken tijdens jouw vakantie de vele gevarieerde landschappen. Afhankelijk van waar in het land je verblijft kun je zandstranden, lange kuststroken, rivierlandschappen, polderlandschappen en grote en kleine bosgebieden vinden. Ook het Limburgse heuvellandschap en de Achterhoekse coulissen zijn prachtige gebieden in Nederland. Ook heeft Nederland tal van mogelijke indoor- en outdoor activiteiten waardoor je je niet snel hoeft te vervelen. Tijdens elk seizoen is Nederland een geschikte vakantiebestemming voor jong en oud!

De prachtige natuur in Nederland

In Nederland kun je veel verschillende landschappen ontdekken tijdens jouw vakantie in een gîte. Ook telt het land 20 nationale landschappen, dit zijn landschappen die gekenmerkt worden door hun unieke combinatie van cultuurhistorie, natuur en agrarisch gebied. Vanwege deze verschillende landschappen is ook de flora en fauna gevarieerd. Nederland en België tellen samen meer dan 1,800 soorten wilde bloemen en planten! In de Achterhoek vind je prachtige bloemen zoals de klaproos en vlas. Vanaf eind mei geven deze prachtige kleuren aan het landschap. In de Bunkervallei in Zuid-Holland vind je tijdens de zomermaanden de gele lis, de ratelaar en orchideeën. Ook deze zorgen voor een prachtig uitzicht!

Er komen in Nederland ruim 50 soorten zoogdieren voor, tientallen soorten vissen, 600 soorten trek- en broedvogels, 2.000 vlinder soorten en wel duizenden ongewervelde diersoorten. Nederland kent zelfs twee diersoorten die uniek zijn in de wereld: de Noorse woelmuis en de natuurvlinder. Langs de kust kun je bruinvissen en zeehonden vinden. Op het land zijn grote dieren zoals wilde zwijnen, edelherten en reeën te spotten, maar ook de bever, otter, das en vos leeft op het vaste land. Wil je vogels spotten, dan zijn er in Nederland ook genoeg plekken waar je dit kunt doen. Eén van deze plekken is het Nationale Park de Biesbosch. Dit park heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn van belang voor grote aantallen vogels. Naast vogels spotten kun je in dit gebied ook twee bijzondere planten vinden, namelijk de driekantige bies en de spindotter.

Ga op verkenning in Nederland

Wandelen en fietsen zijn twee populaire activiteiten waarmee je Nederland kunt verkennen. De vele kilometers aan fietsroutes en wandelpaden zorgen ervoor dat je op een actieve manier het landschap kunt ontdekken. De vele routes komen vrijwel altijd langs de mooiste plekjes, zo hoef je dus geen hoogtepunten van een gebied te missen. Wandel bijvoorbeeld een deel van het Trekvogelpad, Pelgrimspad, Kustpad of Piederpad. Maar je kunt de natuur op veel meer manieren ontdekken. Ga bijvoorbeeld mountainbiken in Limburg, maak een parachutesprong op Texel, kano over het Veerse Meer of vaar met een bootje door de Biesbosch. Nederland heeft ook een aantal leuke steden waardoor je prima natuur en cultuur samen kunt combineren. Zo zijn onder andere Gouda, Giethoorn en Maastricht erg leuk om een keer naartoe te gaan.

Bekijk op deze pagina alle gîtes die wij in Nederland aanbieden!