Last minute Nieuwjaar

Last minute Nieuwjaar

Lees meer over last minute Nieuwjaar
Lees meer over:

Last minute Nieuwjaar

Ben je op zoek naar een last minute accommodatie om het nieuwe jaar te vieren? Zoek dan niet meer verder en boek een accommodatie bij Natuurhuisje! Oud en nieuw is dé periode wanneer er weer op pad mag worden gegaan met de hele familie. Waarom doen jullie het deze vakantie niet eens anders en verblijven jullie in een last minute accommodatie van Natuurhuisje? Een last minute vakantie in hartstikke leuk omdat het zo spontaan is, en in een accommodatie in de natuur komt iedereen gegarandeerd helemaal tot rust!

De diverse Europese natuur

Europa heeft prachtige natuurgebieden. Bezoek magische krijtrotsen, spuitende geisers en hoge bergtoppen met eeuwig ijs. Niet alleen in de Alpen, maar ook in Noorwegen, Engeland en IJsland. Tijdens de vakantie kun je er vaak zelf voor kiezen of je jouw vakantie in de zon wilt doorbrengen, of juist in de sneeuw. Tijdens de kerstvakantie kun je in veel gebieden genieten van prachtige witte landschappen. Ondanks dat de temperatuur op veel plekken iets lager is, is er nog genoeg te zien en doen in de natuur.

In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied.

In de winter gaan veel dieren met winterslaap. Zo graven bijvoorbeeld kikkers en padden zich in en zijn nauwelijks te vinden. Echter wordt het voor vogels met het koude weer wel moeilijker om voedsel te vinden. Dat veel dieren een winterslaap houden, betekend natuurlijk niet dat er niks te zien is in de natuur. Tijdens de winter zijn de landschappen nog steeds prachtig, en als je je warm genoeg aankleedt valt er buiten nog genoeg te beleven.

Activiteiten tijdens nieuwjaar

Oud en nieuw is de tijd om samen te zijn met familie en vrienden en daarom is het ook fijn als je hiervoor tijd vrij kunt maken. Urenlang spelletjes spelen ’s avonds, eindelijk die puzzel van 1000 stukjes maken en als klap op de vuurpijl een heuse bingo avond na heel de dag de klassieke kerstfilms gekeken te hebben. Zoveel tijd voor elkaar heb je helaas niet altijd en daarom is het juist fijn om hier extra aandacht aan te geven. Lekker samen lange wandelingen maken in de sneeuw of hiken in een mooi berggebied. Sta je liever op de skipiste? Dat kan natuurlijk ook! Heel de dag actief bezig zijn en na de tijd elkaar weer zien in de après-skihut! Een vakantie samen verbindt en zorgt voor extra positieve energie als je weer terug bent van vakantie. Hier bij Natuurhuisje hebben we ook last minute nog genoeg prachtige vakantiehuisje om het nieuwe jaar te vieren!