Last minute oktober

Last minute oktober

Lees meer over last minute oktober
Lees meer over:

Last minute oktober

Heerlijk in oktober er even tussenuit, wie wil dat nu niet? En of je nu in de herfstvakantie op reis wilt, of liever daarbuiten, op Natuurhuisje hebben we een heleboel leuke vakantiehuisjes die geschikt zijn voor jouw avonturen in oktober. Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. spontane last minute vakantie kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Of je nu naar Duitsland, Spanje, Italië of Hongarije wilt of liever in België blijft, op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes die last minute beschikbaar zijn in de maand oktober.

Ontdek de prachtige natuur in eigen land, of in het buitenland

In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen en elk land, of soms zelfs elke regio, heeft een unieke flora en fauna.

De échte natuurliefhebber denkt misschien in de eerste instantie niet aan de temperatuur, maar aan wat er allemaal te zien is in een bepaalde periode in een bepaald land. Voor een echte typische herfstwandeling kun je heerlijk in België blijven, lekker struinen door de bossen en kastanjes rapen. Ook Scandinavië is prachtig in oktober omdat je hier zo tussen 21 september en 21 maart de Aurora Borealis, het noorderlicht, kunt aanschouwen. Doordat onze vakantiehuisjes zich midden in de natuur bevinden, hoef je alleen maar de deur uit te stappen om je avonturen te beginnen!

Leuke activiteiten in oktober

Er zijn natuurlijk genoeg dingen te doen die overdekt zijn in ons eigen land, zoals naar een overdekt winkelcentrum, of een indoor speeltuin met de kids. Een dagje zwemmen is natuurlijk ook super leuk! Maar heb je nou geen zin om dit weer te blijven zitten, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon even lekker naar een warm land te vertrekken. Ontsnap bijvoorbeeld aan de gure Belgische herfst door naar Spanje te gaan, waar het heerlijk warm is.

Mocht je wel nu wel tegen wat kou kunnen, dan kun je ook naar Scandinavië gaan om het Noorderlicht te aanschouwen, een adembenemend fenomeen wat niet het hele jaar door te zien is. Maar ook in België kun je in oktober vaak heerlijke herfstwandelingen maken door de bossen waar de paden bedekt zijn met bladeren in de mooiste kleuren. Dus of je nou in België blijft of toch liever naar een warm land vertrekt, hier bij Natuurhuisje hebben we in oktober ook last minute nog genoeg keuze!