Origineel overnachten België

Er worden tegenwoordig ontzettend veel verschillende types accommodaties aangeboden overal in Europa  dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het tijdperk van de standaard hotelkamers of een bungalow op een vakantiepark is voorbij, en het tijdperk van origineel overnachten is aangebroken. En bij Natuurhuisje weten we alles van origineel overnachten!  In een originele accommodatie beleef je jouw vakantiebestemming op een heel andere, veel meer authentieke manier en beleef je een bijzondere ervaring. Origineel overnachten in de natuur doe je met Natuurhuisje!

Lees meer over Origineel overnachten België

59 Natuurhuisjes

Origineel overnachten België

Er worden tegenwoordig ontzettend veel verschillende types accommodaties aangeboden overal in Europa dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het tijdperk van de standaard hotelkamers of een bungalow op een vakantiepark is voorbij, en het tijdperk van origineel overnachten is aangebroken. En bij Natuurhuisje weten we alles van origineel overnachten! In een originele accommodatie beleef je jouw vakantiebestemming op een heel andere, veel meer authentieke manier en beleef je een bijzondere ervaring. Origineel overnachten in de natuur doe je met Natuurhuisje!

Het leuke aan een originele overnachting met Natuurhuisje is dat je ontzettend veel keus hebt uit verschillende accommodatietypes. Allemaal zijn ze echter even origineel en uniek, wat het kiezen van een bestemming wel erg leuk maakt! Mocht je nog geen idee hebben waar je naar moet kijken, dan hebben we hieronder een overzicht van de verschillende accommodaties om origineel te overnachten. Stap dus eens af van het idee van een grootschalig hotel of saai appartement, en ga eens origineel overnachten in een prachtig Natuurhuisje!

Waarom origineel overnachten?

Stabiliteit kan goed en fijn zijn, maar tot een bepaald punt. Mensen hebben af en toe gewoon wat anders nodig, dus ook op vakantie! Verandering op zijn tijd werkt zeker verfrissend. Dus door origineel te overnachten heb je gegarandeerd een nieuwe ervaring die je niet snel weer zult vergeten en zal je met een verfriste blik weer terug naar huis kunnen keren. De meeste opties zijn zeer geschikt voor kinderen, waardoor de keuze voor een accommodatie al een stuk makkelijker wordt. Kinderen zijn namelijk dol op originele accommodaties in de natuur waar er volop ruimte is om lekker te spelen! Naast dat het een avontuurlijke ervaring is, is het ook enorm ontspannend. Maar ook voor koppels en vriendengroepen is het een uitstekend idee om origineel te overnachten! In zo’n nieuwe omgeving worden er gegarandeerd veel nieuwe ervaringen opgedaan.

Heb jij het dus wel gehad met uren rondkijken op websites voor een geschikte verblijfsaccommodatie die iedereen die meegaat leuk vindt? Of ga je al jaren naar hetzelfde vakantiehuisje en ben je toe aan verandering voor je aankomende vakantie? Neem dan eens een kijkje in het gehele aanbod van unieke en originele overnachtingen bij Natuurhuisje! Hieronder lees je meer over alle soorten originele accommodaties die wij aanbieden in België en door heel Europa.

Origineel overnachten in een tipi

Mocht je binnenkort willen gaan kamperen, maar niet zo van de ongemakkelijkheden houden, dan is het boeken van een tipi een uitkomst! Zo heb je toch het kampeergevoel terwijl je niet inlevert op luxe en comfort. De tipitenten van Natuurhuisje zijn volledig ingericht dus het brengen van luchtbedden, slaapzakken en alle kampeerartikelen is verleden tijd. Hier kun je gelijk neerploffen op een heerlijk bed en ook kun je rekenen op schoon sanitair! Mocht je volledige privacy zoeken, bijvoorbeeld voor een romantisch tripje met je partner, dan zou je kunnen kijken naar een tipi in het Zweedse Dala-Järna. Deze prachtige en idyllische plek is verscholen midden in de Zweedse wildernis. Er is zelfs een buitendouche met warm water! Maar ook in het Limburgse Mesch in Nederland zijn meerdere tipi-tenten te vinden.

Origineel overnachten in een pipowagen

Wie had ooit gedacht dat overnachten in een échte pipowagen mogelijk zou zijn! Met Natuurhuisje is dit zeker mogelijk. Keer eens terug naar de nostalgie van Pipo de Clown en Mamaloe en hun avonturen. In onze pipowagens is gezellige knusheid gegarandeerd, maar je zult ook verbaasd staan van de vele faciliteiten en comfort die de pipowagens hebben, ondanks dat ze wat kleiner zijn in formaat. Je hoeft niets te missen op vakantie in een pipowagen! Doordat er iets minder ruimte is dan in een vakantiehuis, ligt de focus vooral op de omgeving en wat er te doen is. Fijn voor een natuurvakantie dus! Heerlijk om ’s morgens vanuit de pipowagen, het trappetje af, zo de natuur in te stappen. Ook enorm leuk voor kinderen, want overnachten in een heuse pipowagen klinkt bijna als een droom!

We hebben bijvoorbeeld een pipowagen in Wezep. Deze pipowagen is omgeven door fruitbomen en een dierenweide met boerderijdieren. Mocht je wat verder weg op vakantie willen gaan naar een zonovergoten land, dan zou je kunnen kijken naar een pipowagen in de Griekse regio Peloponnesos. Hier vind je een pipowagen mét airconditioning in een authentieke Griekse olijfboomgaard omzoomd door bossen en open velden. Een echte authentieke, originele ervaring dus in zo’n pipowagen in de natuur!

Origineel overnachten in een boomhut

Voor de echte avonturiers is er ook de optie om in een boomhut te overnachten. Een boomhut is een type glamping accommodatie en is zeker erg origineel. De boomhutten zijn van alle gemakken voorzien, je zult ervan versteld staan! Heerlijke bedden en comfort kun je hier gegarandeerd aantreffen. Meestal is er schoon sanitair te vinden vlak buiten de boomhut, maar soms is het ook binnen te vinden. We hebben hier zelfs boomhutten met maar liefst 3 slaapkamers! Ervaar hier de optimale buitenbeleving terwijl je geniet van het mooie uitzicht vanaf de balustrade. Wat dacht je van een afgelegen boomhut in Zweden die helemaal opgaat in de natuur? De robuuste uitstraling zorgt voor een ervaring waar je jaren later nog over zal praten met het reisgezelschap.

Origineel overnachten in een yurt

Een yurt is niet zo bekend en daarmee erg origineel! Een yurt is een traditionele ronde tent die oorspronkelijk werd gebruikt door rondtrekkende nomaden in de steppegebieden van Centraal-Azië. Echt origineel dus! Het klinkt misschien primitief, maar dat is het zeker niet. Deze glamping tent is opgebouwd uit een frame van houten latten in een ruitenpatroon. Hier overheen wordt een doek van een isolerende stof gespannen, bijvoorbeeld vilt. Doordat het doek goed isoleert wordt het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud in de yurt. In de winter is de kachel het hart van de yurt. Wil je dus een originele vakantie beleven waarbij je je haast als een indiaan voelt? Ga dan voor een yurt!