Lees meer over:

Paasvakantie Duitsland

Een heerlijke vakantie beleef je in de paasvakantie! Iedereen heeft het wel nodig om tussen de kerstvakantie en de zomervakantie er even tussenuit te gaan. Gelukkig is daarvoor de paasvakantie! De paasvakantie, ook wel bekend als de lentevakantie, kan in maart of in april vallen. Een erg leuke bestemming tijdens deze vakantie is Duitsland! Dit is een zeer veelzijdig land met een mooie afwisseling van verschillende soorten natuur en met ons ruime aanbod van natuurhuisjes in Duitsland is er altijd een huisje in de natuur dat perfect bij jouw reis past.

Ontdek de unieke Duitse landschappen

Voor een mooie vakantie in Duitsland hoef je helemaal niet ver Duitsland in te trekken. Niet ver van de grens vind je gebieden als de Eifel, de Moezel en het Sauerland. Deze gebieden liggen op slechts op enkele uren rijden en er is genoeg te beleven. Langs de Moezel, de rivier die door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk loopt, kun je langs het water verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken en genieten van de mooie natuur. Het Zwarte Woud ligt tegen de grens van Frankrijk en is de ideale plek om de natuur in te trekken. In dit dichtbeboste gebied vind je verschillende diersoorten die leven in een gebied wat afgewisseld wordt door grote meren en hoge bergen.

In het oosten van Duitsland, op de grens met Tsjechië en Polen, is ook voldoende te beleven om een volledige vakantie mee te vullen. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Elbsandsteingebergte, met zijn steenformaties. In het midden van het land vind je de deelstaat Thüringen, deze regio staat onder andere bekend door haar enorme natuur rijkdommen. In het noorden vind je uitlopers van de Harz, het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland.

In de uitgestrekte wouden van dit middelgebergte komen nog veel zoogdieren voor, zo kun je er wilde zwijnen en vossen aantreffen, maar het is ook nog mogelijk om een lynx waar te nemen. In het zuiden van Thüringen vind je het Thüringer woud, dit is een van de grootste bosgebieden van Duitsland. Vogelsoorten die je hier kunt aantreffen zijn onder andere de kuifmees, zwarte specht en grijskopspecht. Ook voor de liefhebber van flora valt er nog veel te ontdekken in dit relatief onherbergzame woud.

Er is altijd wel iets te doen in Duitsland

Duitsland is een land waar je geen moment stil hoeft te zitten. Voor de actieve vakantieganger heeft Duitsland alles te bieden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en mountainbiken. Onze vakantiehuisjes liggen dichtbij de natuur waardoor je voor een mooie tocht alleen maar de deur uit hoeft te stappen. In de winter is Duitsland ook een perfect land voor de wintersporter. In het land liggen grote skigebieden zoals Garmisch-Partenkirchen, Winterberg en Oberstdorf. Wie in de zomer graag actief wil zijn kan in bijna alle heuvelachtige gebieden van Duitsland wel een rodelbaan vinden. De activiteiten in de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden, die altijd wel in de buurt te vinden zijn. Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes in Duitsland die beschikbaar zijn tijdens de paasvakantie!