Plaggenhut

Plaggenhut

Lees meer over Plaggenhut
Lees meer over:

Plaggenhut

Heb jij al wel eens verbleven in een plaggenhut? Plaggenhutten zijn unieke accommodaties die zijn naam dankt aan het feit dat de daken van deze hutten bedekt werden met heideplaggen. Een heideplag is het bovenste stukje van de grond met de begroeiing van een plant inclusief de worteltjes. Vroeger werden deze hutten bewoond door de arme inwoners, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Veel plaggenhutten zijn opnieuw opgebouwd met moderne materialen of gerenoveerd. Hierdoor vormen deze unieke accommodaties een stukje nostalgie waar met voldoende comfort in genoten kan worden van de vakantie.

De afwisselende landschappen in Europa

Doordat er in Europa een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

In België vind je prachtige landschappen. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. In Nederland, waar veel plaggenhutten te vinden zijn, heeft iedere provincie zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden waarvandaan je de flora en fauna van desbetreffend gebied goed kunt leren kennen. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg of wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland.

Ga lekker een dagje op stap

Een dagje weg inplannen kan ontzettend leuk zijn, maar soms weet je gewoon even niet waar je nou moet beginnen. Natuurlijk kan het leuk zijn om lekker spontaan op het laatste moment te beslissen wat jullie gaan doen. Maar als je het allemaal van tevoren plant kun je wel het maximale uit je vakantie halen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een leuk tentje opzoeken waar je ‘s ochtends lekker gaat ontbijten. Vervolgens rijden jullie dan door naar een park waar je zo een paar uurtjes in de weer bent en je kunt de dag dan afsluiten met een fijn restaurant die op de route ligt.

Ook een bezoekje aan een bos is altijd een goed idee! Waar je ook bent, overal om je heen vind je wel plassen, meren, rivieren of zeeën. Het leuke daarvan is dat je er natuurlijk volop actief bezig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan surfen, duiken, suppen of zeilen. Met de kleintjes is het ook leuk om een keer een waterfiets te huren en met z’n allen het water op te gaan. Bekijk hier plaggenhutten op de mooiste locaties in de natuur!